Tagliatelle

Bronsestøpt pasta laget i Italia på durumhvete og egg.

Tagliatelle
96

Finnes det bedre pasta, laget på tradisjonell måte, med egg og støpt i bronseformer, til den prisen? Nei, vi tror neimen ikke det.

Men det kunne jo vært gøy å se om vi en dag kunne produsert dette i Norge – med korn fra lokale møller og fra våre venner i Sigdal Mølle. Så vi holder igjen 4%, vi altså.

Litt praktisk info

250g

Litt mer info

Pasta tagliatelle passer perfekt til de litt tyngre pastasausene, og husk parmesan og nykvernet pepper på toppen!

Tradisjonsrik og bronsestøpt tagliatelle

Hvis historien er sann, er pasta tagliatelle inspirert av det lange lyse håret til Lucrezia Borgia da hun giftet seg med greven av Ferrera i 1487. Det som uten tvil stemmer er at denne tagliatellen er laget av Gaetano Maccari fra Marche-regionen der han viderefører en tradisjon og en oppskrift som går flere hundre år tilbake i familien. Gaetano lager vår pasta tagliatelle på den tradisjonelle måten ved at den beste økologiske durumhveten blandes med økologiske egg – hele 8 egg for hver kilo hvete så det ikke er nødvendig å blande inn vann når deigen knas. Pastaen støpes i bronseformer, før den tørkes i inntil 22 timer ved lav temperatur. Å støpe pasta i bronse former gir en porøs og røff overflate, som gjør at det du blander den med fester seg bedre i pastaen.

Oppskrifter

Lignende produkter