Tagliatelle alla Sorrentina
Under 30 min
Fremgangsmåte
En skikkelig feelgood pastarett med røtter fra Sorrento. Tagliatelle alle Sorrentina består av få ingredienser, så her kommer virkelig kvaliteten på råvarene til å skinne. Retten er allsidig og kan spises "al forno" i ovnen med ost på toppen eller "rå" med fersk mozzarella, kuttede tomater, litt olivenolje og salt på varme sommerdager.
Steg 1
Finhakk hvitløk og del cherrytomater i to.
Steg 2
Surr finhakket hvitløk lett i olivenolje sammen med cherrytomatene i ca. 5 minutter, bruk medium varme. Mens du lager sausen, koker du tagliatellen i godt saltet vann i 5-6 minutter, og setter til side.
Steg 3
Ha glasset med pastasaus over cherrytomatene, og la putre i noen minutter. Riv mozzarellaen i mindre biter, og vend inn i sausen sammen med basilikum. Vend deretter inn tagliatellen. Servér med et dryss fersk basilikum.
Tips!
Er du ekstra glad i ost kan du servere retten «al forno». Etter at du har vendt pastaen inn i sausen, overfører du den til en smurt ildfast form og strør over ekstra mozzarella. Sett formen i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter.