Chili sin carne

Under 30 min

Chili sin carne, stående

Ingredienser

2 porsjoner

Fremgangsmåte

Varmende, lettlaget og perfekt på en mørk høstkveld; chili sin carne er både krydret, mettende og skikkelig godt! Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned.

Steg 1

Varm litt olje i en stor gryte. Stek grønnsakene til de har fått litt farge.

Chili sin carne, steg 1

Steg 2

Skyv grønnsakene til den ene siden i gryten og tilsett tomatpuré. La tomatpureén varme seg i gryten før du blander den med grønnsakene. Da får du bort litt av bitterheten i tomatpureén og får frem mer smak.

Chili sin carne, steg 2

Steg 3

Tilsett spisskumen, oregano, kakao og hvitløk, og la det steke ett minutt til. Pass på at det ikke brenner seg!

Chili sin carne,steg 3

Steg 4

Tilsett hakkede tomater, buljong, kidneybønner og eventuelt kaffe. Sett på lokk og la gryten koke til grønnsakene er møre. Jo lenger den koker, jo mer smak vil den få, så la den gjerne stå en stund. Syns du den blir for tykk, sper du på med litt vann.

Chili sin carne, steg 4

Steg 5

Smak til med salt, pepper, noen dråper limesaft og masse med hakket koriander.

Chili sin carne, liggende

Tips! Denne oppskriften er perfekt til å eksperimentere med våre forskjellige økologiske bønnetyper. Bruk kidney- og hvite bønner som vi har gjort her, eller prøv med vår bønnemiks eller kikerter! Her er det også supert å bruke opp grønnsaker fra kjøleskapet. Prøv for eksempel med søtpotet, gulrot og tomater.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager