Spinatsuppe med Vesterhavsost-chips

Under 30 min

Spinatsuppe staende

Ingredienser

Ca. 4 porsjoner

Fremgangsmåte

Å lage suppe fra bunnen av er både enklere og mindre tidkrevende enn man kanskje skulle tro! Her har vi laget en supergod og næringsrik suppe med vår økologiske spinat, som faller i smak hos selv de minste i familien. Vi topper denne varmende og deilige suppen med chips av vår smaksrike Vesterhavsost, men den er også nydelig med kokte egg og hjemmelagede frøknekkebrød!

Steg 1

Varm olivenolje i en tykkbunnet kjele, finhakk løk og hvitløk og surr på medium til lav varme til løken er blank.

Spinatsuppe Stories steg for steg 1

Steg 2

Ha over spinat og surr et par minutter, til spinaten har falt sammen.

Spinatsuppe Stories steg for steg 2

Steg 3

Rens og del brokkolien i mindre biter, bruk gjerne også stilken. Ha brokkolien over i kjelen, og hell over grønnsakskraft. La koke i ca. 5-10 minutter, eller til brokkolien er mør, dette vil variere på størrelsen av brokkolibitene.

Spinatsuppe Stories steg for steg 3

Steg 4

Når brokkolibitene er møre tilsetter du fersk basilikum og muskat. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Jeg brukte 1 ts salt, men dette vil variere ut ifra hvilken kraft du bruker.

Spinatsuppe Stories steg for steg 4

Steg 5

Skjær skorpen av osten. Riv osten uten skorpe og lag små hauger på et bakepapirkledd stekebrett, ca. 1 ss per haug. Stek på 200 grader i ca. 8 minutter, til osten er smeltet og gylden rundt kantene. Avkjøl.

Vesterhavschips steg for steg 1

Steg 6

Har du lyst å forme ostechipsen lar du den kjøle et par minutter til den er fast men tøyelig, ikke vent for lenge, da vil den bli helt fast.

Vesterhavschips steg for steg 2

Steg 7

Bøy ostechipsen til ønsket form, la så avkjøle helt. Jeg la den over en bakepapirkledd trepinne for å hjelpe til med formingen.

Vesterhavschips steg for steg 3

Steg 8

Servér gjerne med et dryss chiliflak for ekstra kick, en snurr syrlig yoghurt naturelle og fersk basilikum.

Spinatsuppe liggende

Tips! Suppen kan helt fint lages et par dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet, eller fryses og varmes opp en dag du trenger en rask middag.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager