Spinatsuppe med Vesterhavsost-chips
Under 30 min
Ingredienser
Fremgangsmåte
Å lage suppe fra bunnen av er både enklere og mindre tidkrevende enn man kanskje skulle tro! Her har vi laget en supergod og næringsrik suppe med vår økologiske spinat, som faller i smak hos selv de minste i familien. Vi topper denne varmende og deilige suppen med chips av vår smaksrike Vesterhavsost, men den er også nydelig med kokte egg og hjemmelagede frøknekkebrød!
Steg 1
Varm olivenolje i en tykkbunnet kjele, finhakk løk og hvitløk og surr på medium til lav varme til løken er blank.
![Spinatsuppe Stories steg for steg 1](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-1.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786018&s=311ee3228ee01b84436ac6912699d895 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-1.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786018&s=26ba4b18b31f7cf9c55443a14de09872 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-1.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786018&s=8d0f538a883462d488b26a965892e48b 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-1.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786018&s=b8a8170b2d9c5514299eee18316a4bbe 900w)
Steg 2
Ha over spinat og surr et par minutter, til spinaten har falt sammen.
![Spinatsuppe Stories steg for steg 2](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-2.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786018&s=3c140e1df508fd4ce5face32bf88f658 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-2.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786018&s=2fb0f3be8b9ebce6a7702a79711cd3ed 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-2.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786018&s=93272a5b4552e2c6a9085fd79d794ed7 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-2.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786018&s=e3408ee527063509e901bb6864098dd8 900w)
Steg 3
Rens og del brokkolien i mindre biter, bruk gjerne også stilken. Ha brokkolien over i kjelen, og hell over grønnsakskraft. La koke i ca. 5-10 minutter, eller til brokkolien er mør, dette vil variere på størrelsen av brokkolibitene.
![Spinatsuppe Stories steg for steg 3](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-3.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786018&s=9c6c59abbbb6f8fd7689edd13c15b68d 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-3.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786018&s=109b7e5ec468bbc5af477be10008bcb9 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-3.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786018&s=0f6bb2ea79e935fe782659cb4d253f14 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-3.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786018&s=a8fb5d0c460cffdb4fe150946645b7f0 900w)
Steg 4
Når brokkolibitene er møre tilsetter du fersk basilikum og muskat. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Jeg brukte 1 ts salt, men dette vil variere ut ifra hvilken kraft du bruker.
![Spinatsuppe Stories steg for steg 4](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-4.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786019&s=de429adf671d8d50b01e76f6aad363c2 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-4.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786019&s=ab3d16b34c5c0eb9dc7341600ccfce47 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-4.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786019&s=a1154e41196e23afcce836c9dd709a12 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Spinatsuppe-Stories-steg-for-steg-4.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786019&s=f6afffad1b8e3655f3eaab3004b6f838 900w)
Steg 5
Skjær skorpen av osten. Riv osten uten skorpe og lag små hauger på et bakepapirkledd stekebrett, ca. 1 ss per haug. Stek på 200 grader i ca. 8 minutter, til osten er smeltet og gylden rundt kantene. Avkjøl.
![Vesterhavschips steg for steg 1](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Vesterhavschips-steg-for-steg-1.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786031&s=c2026b911a19d56eaa8c8941153145fd 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Vesterhavschips-steg-for-steg-1.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786031&s=88852fa0c906f2274c682997bf3f7fe9 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Vesterhavschips-steg-for-steg-1.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786031&s=1fd5374752b0b5ece21498327695837b 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Vesterhavschips-steg-for-steg-1.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786031&s=519189c9acea4ace25173728a6b8ab2d 900w)
Steg 6
Har du lyst å forme ostechipsen lar du den kjøle et par minutter til den er fast men tøyelig, ikke vent for lenge, da vil den bli helt fast.
![Vesterhavschips steg for steg 2](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Vesterhavschips-steg-for-steg-2.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786031&s=558ca444181c56f9d9fe892df65da27a 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Vesterhavschips-steg-for-steg-2.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786031&s=9485505cdeeb4e8b16d56f89e7b99c9e 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Vesterhavschips-steg-for-steg-2.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786031&s=5db6580a6496fcaa43e309a97a4aedc4 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Vesterhavschips-steg-for-steg-2.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786031&s=0cfae134e1f53cfd5f99c2647caa7398 900w)
Steg 7
Bøy ostechipsen til ønsket form, la så avkjøle helt. Jeg la den over en bakepapirkledd trepinne for å hjelpe til med formingen.
![Vesterhavschips steg for steg 3](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Vesterhavschips-steg-for-steg-3.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786032&s=e65b023a36525462a37aaa8e88696042 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Vesterhavschips-steg-for-steg-3.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786032&s=c100326db9eb98d00b515f8374a61043 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Vesterhavschips-steg-for-steg-3.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786032&s=7e4d2ff3d8b9915287f84f53bdec7022 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Vesterhavschips-steg-for-steg-3.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786032&s=6308c009a7f03533d3fce1403ad56cef 900w)
Steg 8
Servér gjerne med et dryss chiliflak for ekstra kick, en snurr syrlig yoghurt naturelle og fersk basilikum.
![Spinatsuppe liggende](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Spinatsuppe-liggende.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785996&s=59b6140eaa8bc37af4cec73daef9bb2d 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Spinatsuppe-liggende.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785996&s=5ff852e580f97a202af24896231949e0 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Spinatsuppe-liggende.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785996&s=516ad90324550fe810493df35f9a8fb5 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Spinatsuppe-liggende.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785996&s=06ba0238f448551563874a25878e2373 900w)
Tips! Suppen kan helt fint lages et par dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet, eller fryses og varmes opp en dag du trenger en rask middag.