Ribbesandwich

Under 30 min

Kolonihagen økologisk ribbesandwich

Ingredienser

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Bruk ribberestene dine og lag denne superdigge ribbesandwichen! 

Steg 1

Selv om ribben tilberedes etter oppskriften på pakken, er denne sandwichen best egnet som en reste sandwich dagen derpå. Ta derfor den ferdigstekte ribben ut av kjøleskapet.

Skjær rause skiver av ribben. Du kan gjerne friske dem opp i ovnen eller stekepannen, men kald ribbe fungerer også fint.

Steg 2

Syltet Rødkål

Del rødkålen i ønskede biter. Vi anbefaler å snitte den tynt på en mandolin. Finn frem en tykkbunnet kasserolle. Ha i rødvinseddik, sukker, solbær- og ripssaft, og stjerneanis. Kok opp, og skru deretter ned varmen. Tilsett rødkålen og la den småputre til den er mør. Smak til med salt.

Steg 3

Grønnkålslaw

Rens grønnkålen og riv den i små biter. Skrell og del pæren i strimler eller ønskede biter. Ha grønnkålen i en bolle. Tilsett en liten skvett olivenolje, litt salt og nykvernet pepper. Gi kålen en god massasje. Tilsett deretter pæren og litt av den syltede rødkålen. Bland alt godt sammen.

Steg 4

Så er det baguetten sin tur. Baguetten er smaker best når den er varmet, enten lett ristet eller rett fra ovnen. (Tips: Varm ovnen til 250 grader, pensle litt vann på baguetten før du legger den inn i den varme ovnen i 5 minutter for å få en enda mer nystekt følelse, selv om den kommer nystekt fra butikken). 

Steg 5

Del baguetten i ønsket størrelse, og del den så på langs. Legg på et raust lag med smør og litt grov sennep.

Fyll på med grønnkålslawen, topp med den nydeligste ribbe og litt mer sennep.

Der har du den – en supergod "leftover" ribbesandwich!

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager