Tofu shawarma-spyd med yoghurtsaus

Under 30 min

Tofu 03

Ingredienser

2 pers

Fremgangsmåte

Shawarma uten kjøtt? Javisst!  Sandra Hee har svingt grytene og tryllet frem tofu shawarma-spyd med frisk yoghurtsaus. Saftige krydder, sprø grillfølelse og en saus som setter prikken over i-en – perfekt når du vil ha noe som både er enkelt, vegetar og skikkelig digg.

Steg 1

Press tofuen forsiktig i et rent kjøkkehåndkle for å trekke ut mest mulig væske. La den ligge i kjøkkenhåndkleet mens du lager marinaden. 

Steg 2

Skru ovnen på 225 grader varmluft

Steg 3

Bland sammen olivenolje, paprikapulver, hvitløkspulver, spisskummen, cayennepepper og litt salt og pepper. La gjerne tofuen marinere rundt 30 min før steking.

Steg 4

Legg tofuen på siden, og skjær den i tynne skiver ved å bruke en ostehøvel. 

Steg 5

Mariner tofuen i en skål/boks, og pass på å få marinade på begge sider

Steg 6

Mens tofuen marinerer, lages yoghurtsausen ved å blande yoghurt, mynte, dill, honning og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Steg 7

Fold tofubitene og tre dem inn på spydene.  La det være litt luft mellom lagene.

Steg 8

Legg spydene på et stekebrett med bakepapir, og pensle dem litt ekstra med marinaden.

Steg 9

Stekes til tofulagene er gylne, ca 10-12 min. Vend spydene halvveis i steketiden. Ikke vær redd for å la dem få litt «char» på kantene.

Steg 10

Servér spydene med yoghurtsausen i en tortillalefse sammen med noe grønt. Vi foreslår syltet jalapeno og rødløk, finsnittet kål, og persille. Topp gjerne med din favoritt hotsauce.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager