Tofu shawarma-spyd med yoghurtsaus
Under 30 min
Ingredienser
Fremgangsmåte
Shawarma uten kjøtt? Javisst! Sandra Hee har svingt grytene og tryllet frem tofu shawarma-spyd med frisk yoghurtsaus. Saftige krydder, sprø grillfølelse og en saus som setter prikken over i-en – perfekt når du vil ha noe som både er enkelt, vegetar og skikkelig digg.
Steg 1
Press tofuen forsiktig i et rent kjøkkehåndkle for å trekke ut mest mulig væske. La den ligge i kjøkkenhåndkleet mens du lager marinaden.
Steg 2
Skru ovnen på 225 grader varmluft
Steg 3
Bland sammen olivenolje, paprikapulver, hvitløkspulver, spisskummen, cayennepepper og litt salt og pepper. La gjerne tofuen marinere rundt 30 min før steking.
Steg 4
Legg tofuen på siden, og skjær den i tynne skiver ved å bruke en ostehøvel.
Steg 5
Mariner tofuen i en skål/boks, og pass på å få marinade på begge sider
Steg 6
Mens tofuen marinerer, lages yoghurtsausen ved å blande yoghurt, mynte, dill, honning og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Steg 7
Fold tofubitene og tre dem inn på spydene. La det være litt luft mellom lagene.
Steg 8
Legg spydene på et stekebrett med bakepapir, og pensle dem litt ekstra med marinaden.
Steg 9
Stekes til tofulagene er gylne, ca 10-12 min. Vend spydene halvveis i steketiden. Ikke vær redd for å la dem få litt «char» på kantene.
Steg 10
Servér spydene med yoghurtsausen i en tortillalefse sammen med noe grønt. Vi foreslår syltet jalapeno og rødløk, finsnittet kål, og persille. Topp gjerne med din favoritt hotsauce.