E-stoffguiden

Last ned Appen med E-stoffguiden her: App Store eller Google Play

Vi i Kolonihagen er over snittet opptatt av tilsetningsstoffer. Dette er et stort, uoversiktlig og vanskelig fagfelt, og derfor har vi laget E-stoffguiden sånn at det kan bli litt enklere å få oversikt. I den prosessen har vi fått hjelp av Äkta Vara - en svensk ideell organisasjon som har masse kompetanse på tilsetningsstoffer! Sammen med dem har vi også gitt alle stoffene en farge, en trafikklysmodell. Hvilke farger hvert stoff har fått er vår vurdering. Det er ikke en fasit, men et verktøy som forhåpentligvis får deg til å gjøre deg opp din egen mening. Og kanskje får det deg til å tenke at noe kan gjøres bedre?

Vi bruker kun tilsetningsstoffer som er tillatt i økologisk produksjon, men alltid så få vi kan. Vi bruker noen av de grønne, noen få av de gule, og aldri de røde. Oversikten er sist oppdatert 02.04.24, og blir oppdatert hver sjette måned.

  • Tilsetningsstoffer som det per i dag ikke er kjente helserisikoer knyttet til.
  • Tilsetningsstoffer som er trygge ut fra den kunnskapen vi sitter på i dag. Men det er viktig å alltid være kritisk og følge med med på ny kunnskap, så nettopp det gjør vi.
  • Tilsetningsstoff vi mener det finnes nok faresignaler og underlag på, til at man bør holde seg unna stoffet i sin helhet. Det synes vi forøvrig matvarebransjen burde også.