Bo Ssam

Over 1 time

Bo Ssam, stående 2

Ingredienser

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Bo Ssam er en Koreansk rett med saftig svinekjøtt, kimchi, saus og ofte ris. I vår versjon har vi laget et hurtig "kimchi" sånn at det hele kommer sammen på enda kortere tid. Kjøttet lager seg selv i ovnen eller sous vide, sausen skal bare røres sammen og tilbehøret kuttes, så her kan du imponere med en enkel og supergod rett! Perfekt til deling!

Steg 1

Kjøttet skal godgjøre seg over natten, så det lager vi først! Gni inn svinenakken med sukker og salt. Dekk over og sett i kjøleskapet over natten.

Steg 2

Ta frem kjøttet og skyll det godt i kaldt vann. Tørk av og legg det i en ildfast form. Dekk over med aluminiumsfolie og stek i ovnen på 150℃ i ca. 4-6 timer. Tiden varierer ut fra størrelsen på kjøttet. Hvis du bruker sous vide metode, still inn på 74℃ i 18 timer.

Steg 3

Varm oven til 230℃. Dryss over brunt sukker på kjøttet og stek til kjøttet blir karamellisert og har fått ordentlig farge.

Steg 4

Mens kjøttet er i ovnen lager du hurtig "kimchi":

Finstrimle gulrøttene og kutt kålen i strimler. Legg det i et dørslag, strø over litt salt og kna det inn (gi det litt juling). La det stå ca. 30 minutter før du klemmer ut væsken.

Steg 5

Kutt vårløk i tynne skiver og tilsett det med kålen. Rør sammen eddik, fish sauce og gochujang i en stor bolle, hell over grønnsakene og rør godt sammen.

Steg 6

Rør sammen alle ingredienser til sausen. (Hvis du ikke finner alle ingrediensene kan du prøve med litt chilisaus, f.eks sriracha sammen med litt hoisinsaus og hvitvinseddik!)

Steg 7

Når kjøttet ser bra ut er det klart for servering! Del opp salaten i blader og vask den godt.

Riv i stykker kjøttet og server det i et salatblad toppet med sausen og deretter “kimchi”, agurk og eventuell annen ønsket topping. Spis den som en liten “pakke”.

Tips! Bo Ssam serveres ofte med kokt ris under kjøttet, som er lurt om om du ønsker litt mer mat.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager