Langtidskokt elgragu

Over 1 time

Langtidskokt elgragu

Ingredienser

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Bytt ut det mer tradisjonelle storfekjøttet med entrecote av elg og du har en ekstra deilig og smakfull elgragu som vil imponere de fleste. Det tar noen timer, men det krever minimalt med innsats da den så å si lager seg selv i gryta. I denne oppskriften har vi valgt å servere elgraguen med nykokt tagliatelle, men vi har også en skikkelig god oppskrift på lasagne med elgragu som absolutt er å anbefale!

Steg 1

Kutt kjøttet i terninger på ca. 5x5 cm, og brun på hver side i litt olivenolje, bruk høy varme.

Steg 2

Ta kjøttet ut av gryten. Sett ned varmen, ha en klatt smør i kjelen, og ha i finkuttet løk, gulrot og selleri. La grønnsakene bli blanke og mykne litt før du rører inn finhakket hvitløk, timian, oregano og muskat.

Steg 3

Rør inn tomatpuré, og la den mørkne litt (1-2 minutter under omrøring) før du har elgkjøttet tilbake i kjelen, og tilsetter hakkede tomater, storfekraft, rødvin og laurbærblad. Kok opp, og la småputre under lokk i ca. 2 timer. Rør en gang iblant.

Steg 4

Fisk ut laurbærblad, smak til med salt og pepper, og la raguen koke videre uten lokk i 30- 60 minutter til. Tilsett litt sukker eller honning om nødvendig.

Steg 5

Riv opp kjøttbitene ved hjelp av to gafler, og servér raguen over nykokt tagliatelle.

Tips! Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned til en dag du har lyst på noe skikkelig godt! Raguen kan dessuten med fordel lages dagen før, og kan oppbevares i kjøleskapet i opp til fire dager.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager