Pinza pizza

Over 1 time

Pinza pizza

Ingredienser

3 store bunner

Fremgangsmåte

Sprø og luftig bunn med masse godt på toppen! Pinsa er en variant av det du tenker på som tradisjonell pizza. Det er en gammel pizzatradisjon som har fått en ny oppsving, og ny inspirasjon. Bunnene til pinsa er helst litt ovale i formen og forstekes før man har på topping. Deigen er også litt annerledes, her brukes det mye tid for at deigen skal få utvikle seg. Vi liker også å bruke litt rismel i vår variant.

Steg 1

Rør ut gjær i 4 dl kaldt vann og olivenolje. Tilsett 550 g melblanding, salt og 100 g rismel, elt deigen i 12 minutter. Del deigen i tre like store deler og rull til boller. Legg de tre deigbollene på et bakepapir og dekk til med plastfolie. Legg deigen i kjøleskapet i 48 - 72 timer.

Steg 2

Ta ut deigen og sett den i romtemperatur minimum 1 time før den bakes ut.

Steg 3

Bak ut pinsaen for hånd med semolinamel. Trykk ut en oval form med hjelp av fingrene. La bunnene hvile ca. 10 minutter etter du har bakt dem ut på benken.

Steg 4

Spray på litt vann, eller ringle litt olivenolje over, før du strør litt salt på toppen. Deretter steker du pinsaene i forvarmet ovn på 250 °C til de har fått en fin farge. Stek dem gjerne på en steinplate om du har. Aller best resultat får du i en pizzaovn. Ta ut bunnen og topp med ønsket topping.

Tips!
Hvis du ønsker smeltet ost i toppingen, legg på saus og ost og stek videre i et par minutter før du putter på resten.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager