Flatbread pizza

Flatbread pizza

  • 1 time
  • Enkel

Fremgangsmåte

Pizzadeig

Bland mel og salt sammen.

I en bolle, bland vann, honning og gjær sammen, rør rundt og la det sitte i 10 minutter. Her skal gjæren begynne å spise sukkeret og lage litt skum.

Ha gjærmiksen og oljen over i bollen med mel og salt. Miks godt for hånd så deigen begynner å bli elastisk.

Smør en annen bolle med litt olje, ha deigen i bollen og dekk alt med plastikkfilm. La det heve på et passelig varmt sted i 1 time.

Hvit pizzasaus

Knus hvitløken og hakk den fint. Bland alle ingrediensene sammen og sett sausen i kjøleskapet.

Bygg pizza

Kutt opp ingrediensene som skal på pizzaen i ønsket tykkelse. Forvarm ovnen på 170 grader med undervarme og vifte.

Kjevle ut deigen på bakepapir og la den hvile i 10 minutter. Bak i 10 minutter og stikk hull på bobler om de dukker opp. Ta ut pizzabunnen og la den kjøle seg ned før du fortsetter.

Smør deretter på hvit saus. Ikke for mye, og gjerne 1-2cm fra kanten.

Riv over vesterhavsost, ha så på garnityret. Fullfør med litt brie spredt over pizzaen.

Ha pizzaen i ovnen, bak til skorpen er mørk gylden og osten bobler, cirka 10 minutter. Ta ut, kutt i biter, dryss over litt basilikum og nyt!

Handleliste

Antall personer:
4

Pizzadeig

150 g siktet Kolonihagen hvetemel
15 g siktet Kolonihagen speltmel
1 ts salt
2,4 dl lunkent vann
1 ss tørrgjær
1 ss honning
2,5 ss Kolonihagen olivenolje

Hvit pizzasaus

1 boks crème fraiche
1 stort fedd hvitløk
2 ts kvernet pepper
2 ts salt
2 ss finhakkede urter hvis ønskelig

Topping (velg selv! Her er noe vi synes er digg)

Kolonihagens gouda, brie, blåmuggsost og vesterhavsost
Cherrytomater
Rødløk
Basilikum

 

* fra kjøkkenskapet