Viltgryte med hjort og mørkt øl

Over 1 time

Viltgryte med hjort og ol, stående

Ingredienser

ca 6 porsjoner

Fremgangsmåte

En varmende viltgryte hører høsten til, her er vår favoritt!

Steg 1

Skjær hjort entrecote i biter på ca. 4x4 cm, og rull bitene i hvetemel. Brun bitene på alle sider, i litt olivenolje, og ta kjøttet ut av gryten.

Steg 2

Grovhakk løk, gulrot og selleri, og surr på medium varme i litt smør. Tilsett grovhakket sellerirot, timian, rosmarin, salt og pepper. Surr i noen sekunder.

Steg 3

Tilsett deretter tomatpuré og la surre i 2-3 minutter.

Steg 4

Ha kjøttet tilbake i gryten, og hell over mørkt øl og storfekraft. Tilsett laurbærblad og litt sukker, og kok opp. La putre med lokk i ca. 2 timer. Rør en gang iblant.

Steg 5

Fisk ut laurbærbladet og la putre i ca. 30 minutter til, uten lokk. Smak til med salt, pepper, og eventuelt sukker. Rør ofte.

Steg 6

Servér over potetmos.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager