Hvit pizza med pesto, rødløk, sopp og tomater

Over 1 time

Vegetarpizza-stående

Ingredienser

1 langpanne eller to runde pizzaer

Fremgangsmåte

Sjekk ut denne herlige hvite pizzaen! Sausen er en blanding av creme fraiche og vår grønne pesto og den er toppet med sopp, rødløk, pinjekjerner, tomat og så klart – rikelig med ost. Boun apetito!

Steg 1

Vend sammen mel, salt og tørrgjær. Rør deretter inn vann og olivenolje til en klissete deig.

Vegetarpizza-steg-for-steg-1

Steg 2

Elt i kjøkkenmaskin på medium hastighet i ca. 10-12 minutter, til du har en smidig deig som slipper kantene av bollen. Spe med litt vann underveis om deigen virker for tørr, 1 ss av gangen. Dekk til, og la heve på et lunt sted i ca. 45 minutter.

Steg 3

Ha creme fraiche i en bolle, og rør inn pesto og finhakket hvitløk. Sett til side.

Vegetarpizza -steg-for-steg-3

Steg 4

Del sopp og rødløk i skiver, og del tomater i to.

Steg 5

Strekk ut pizzadeigen, og overfør til en bakepapirkledd stekeplate.

Vegetarpizza -steg-for-steg-4

Steg 6

Bre over pesto-creme fraiche, og riv Vesterhavsost og gouda i en bolle. Bland ostene og strø dem over sausen. Fordél sopp, rødløk og tomatene over osten.

Vegetarpizza-steg-for-steg-5

Steg 7

Stek pizzaen på 240 grader, midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Servér med fersk basilikum og røstede pinjekjerner.

Steg 8

Boun apetito!

Vegetarpizza-liggende

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager