Grønnsakslasagne

Over 1 time

Vegetarlasagne staende

Ingredienser

Ca. 6 porsjoner

Fremgangsmåte

Denne lasagnen er så proppfull av gode smaker at vi nesten kan garantere at du ikke kommer til å savne kjøttet som en tradisjonell lasagne har. Ostesausen med Vesterhavsost er prikken over i-en. God middag!

Steg 1

Finhakk gulrot, selleri, løk og hvitløk. Grovhakk sopp.

Vegetarlasagne steg for steg 1

Steg 2

Varm opp olivenolje i en tykkbunnet kjele, og surr gulrot, selleri og løk på medium varme i et par minutter til grønnsakene mykner. Tilsett sopp, hvitløk, oregano, timian og basilikum, og surr under omrøring i ca. 5-10 minutter, til soppen er halvert i volum. Ha tomatpuréen i gryta og rør rundt ett minutt eller to.

Vegetarlasagne steg for steg 2

Steg 3

Del hver tomat i fire, og ha i gryta sammen med grønnsakskraft. Kok opp, og la putre i ca. 1 time og 15 minutter. Smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden.

Vegetarlasagne steg for steg 3

Steg 4

Smelt smør i en kjele, og rør inn melet. Surr et par minutter under omrøring, og pisk så inn melk. La putre ett minutt eller to til sausen tykner. Riv Vesterhavsost og vend inn i sausen. Smak til med salt og pepper.

Vegetarlasagne steg for steg 4

Steg 5

Legg grønnsakssaus, ostesaus og lasagneplater i lag i en ildfast form. Begynn med litt grønnsakssaus, deretter lasagneplater, deretter ostesaus. Repeter til du har brukt alt av saus og lasagneplater.

Vegetarlasagne stories steg for steg 5

Steg 6

Sett lasagnen i ovnen på 200 grader og stek i ca. 30 minutter. Når det er 10 minutter igjen av steketiden tar du formen ut av ovnen, strør over revet ost og setter formen inn i ovnen igjen.

La lasagnen avkjøle i formen ca. 5 minutter før du serverer. Servér gjerne med en frisk salat, og godt brød.

Vegetarlasagne steg for steg 6

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager