Reinsdyrtartar med  Vesterhavsost, kapers og tyttebærrømme

Reinsdyrtartar med Vesterhavsost, kapers og tyttebærrømme

  • 40 min.
  • Enkel

Fremgangsmåte

 

Stek tynne skiver av rugbrød i en stekepanne med smør på middels/høy varme til de er gyldenbrune i fargen.

Legg over på et kjøkkenpapir.

 

Stek kapers i en stekepanne med varm, nøytral olje. 

Løft dem ut når de har «poppet» og legg dem på kjøkkenpapir.

Rør sammen rømme og tyttebær.

Renskjær kjøttet for eventuelle sener,  skjær det deretter i små 

terninger og legg det i en stor bolle.

Tilsett eggeplomme, sennep, finrevet sitronskall, finhakket sjalottløk og vend ingrediensene sammen.

Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Legg opp kjøttet på en tallerken sammen med tyttebærrømme, rugbrød og kapers.
Topp det hele med litt revet Vesterhavsost.

Handleliste

Antall personer:
4

 

160 g frossen rein; filet eller mørbrad

1 eggeplomme

1/2 ts dijonsennep

Skallet av 1/4 sitron

1 sjalottløk, finhakket

Salt og sort pepper


3 ss kapers

3 tynne rugbrødskiver

3 ss rømme

3 ss tyttebær

1 god bit Vesterhavsost

Smør / nøytral olje

 
* fra kjøkkenskapet