Filtermalt Frokostkaffe

Filtermalt Frokostkaffe

En rund blend, med hint av kakao, mandel og tørket frukt.
Allergener:

Produktinformasjon

Sammen med kaffebrennerne hos KAFFA satte vi oss et mål om å lage den beste frokostkaffen vi kunne tenke oss. Vi har vært oppe tidlig på morgenen og smakt oss igjennom mange kopper kaffe for å finne riktig kombinasjon mellom ulike kaffebønner, perfekt brennegrad og finjustert balanse mellom fylde, syrlighet og sødme. Resultatet vårt ble å kombinere tre ulike kaffetyper fra Kolonihagen. En stor andel Brasil gir kaffen fylde og en kraftig smak. Peru tilfører sødme og smak av mandel og kakao, mens kaffen fra Etiopia gir fruktighet og en frisk ettersmak.


KAFFA OSLO

Kaffe er full av fantastiske smaker. Kaffebæret modner langsomt i høyden før det vaskes, fermenteres og tørkes. Når vi brenner kaffen, ønsker vi å fremheve hver sorts og opprinnelses beste og mest unike smaker. Derfor vil også smaken variere i løpet av året, avhengig av sesong og hvem som har foredlet kaffen.


KOLONIHAGEN OG KAFFA SITT KAFFEFOND

LES MER OM VÅRT KAFFEFOND HER: HVOR 2 KR EKSTRA GÅR DIREKTE TILBAKE TIL ARBEIDERNE.


KAFFEBRYGGING

Bruk 60 g kaffe pr. liter vann, alltid ferskt vann og rent utstyr for å lykkes med bryggingen. 


OFTE STILTE SPØRSMÅL

Q: Hvorfor er ikke kaffen sertifisert fair trade? 

A: Ved å handle kaffen direkte fra bonden, slik KAFFA gjør – strekker de seg enda lenger enn denne sertifiseringen. KAFFA finner sine produsenter ved å besøke og personlig observere og kontrollere forholdene. På denne måten har de direkte kontakt og sikrer sporbarhet ned til minste ledd. På denne måten kan de også sikre at alle får en rettferdig lønn, med rettferdige arbeidsvilkår. I tillegg til dette har vi sammen med KAFFA opprettet et eget kaffefond. Her går 2 kr pr kaffepose som blir solgt i butikken direkte tilbake til kaffegården. Les gjerne mer om denne ordningen HER.

Q: Hvorfor er ikke all kaffe fra Kolonihagen sertifisert økologisk?

A: Kaffen er produsert etter økologiske prinsipper og krav, men ikke sertifisert av Debio. Alle produsenter er besøkt og kontrollert, og vi startet arbeidet med selve sertifiseringen allerede for 2 år siden. Litt avhengig av landet det kommer fra, og hvor gode sertifiseringer de har i hvert enkelt land, så vil vi fortløpende få på plass sertifiseringen. I 2019 kommer minimum to av kaffene til å være sertifisert og debio-merket. Først ut er kaffen fra Etiopia, deretter Peru.

Varedeklarasjon

Nettovekt
225g

Ingredienser

Brasil Pinherino
Peru Los Santos
Etiopia Guji Highlands
Brennegrad

Mellombrent


INNHOLD 

Arabica kaffebønner