Sjokoladefudge med kaffe og hasselnøtter

Over 1 time

Sjokoladefudge med kaffe og hasselnotter, stående

Ingredienser

ca 10-15 biter

Fremgangsmåte

En oppskrift for alle sjokolade-elskere der ute! En deilig, myk og god sjokoladefudge med røstede hasselnøtter og litt kaffe som virkelig får frem sjokoladesmaken. Bruk gjerne oppskriften som en base og eksperimenter med forskjellige smaker!

Steg 1

Sett ovnen på 175 grader, og fyll en ildfast form eller stekebrett med hasselnøttene, i ett lag. Sett formen midt i ovnen og la nøttene varmes til skinnet begynner å sprekke, ca 10- 15 minutter.

Steg 2

Pakk hasselnøttene inn i et kjøkkenhåndkle og la dem dampe i ett minutt før du gnir skinnet av hasselnøttene med kjøkkenhåndkleet de ligger i.

Steg 3

Kle formen du skal bruke med bakepapir. Vi anbefaler en form på 20x20cm.

Steg 4

Ha søtet kondensert melk, kaffe, vaniljeekstrakt og grovhakket sjokolade i en tykkbunnet kjele og smelt sammen på medium varme. Rør ofte. Når du har en elastisk jevn deig, hvor alt er smeltet helt sammen, kan du røre inn 100 gram av nøttene.

Steg 5

Ha fudgen over i formen og strø over resten av nøttene. Grovhakk dem gjerne. La fudgen avkjøle på kjøkkenbenken, dekk den så til med plastfilm, og la den stå i kjøleskapet i minst tre timer, gjerne over natten. Del opp i terninger før servering.

Fudgen vil bli helt fast når den kjølner, men gi den gjerne et kvarter på kjøkkenbenken før den skal spises. Da blir den akkurat passe myk og god.

Tips! Dryss gjerne over litt havsalt på toppen før du setter fudgen i kjøleskapet!

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter