Ostekake med blåbærtopping

Over 1 time

Ostekake med blabaertopping liggende

Ingredienser

6-8 porsjoner

Fremgangsmåte

Skal du lage bare én ostekake til 17. Mai, la det bli denne! Bunnen er sprø og fyldig med ekte meierismør. Fyllet er fløyelsmykt, luftig, og mektig med hint av ekte vanilje, og toppingen er søt og syrlig med et friskt kick av sitron, og proppfull av våre nydelige økologiske blåbær.

Steg 1

Knus kjeksene til fine smuler, gjerne i en kjøkkenmaskin. Smelt smøret og rør godt inn i kjekssmulene.

Ostekake med blabaer steg for steg 1

Steg 2

Kle en springform med bakepapir i både bunn og kanter, og trykk kjekssmulene jevnt over bunnen og litt oppover kantene. Sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Ostekake med blabaer steg for steg2

Steg 3

Ha kremost, sitronsaft og vanilje i en stor bolle. Pisk klumpfritt, gjerne med en håndmikser, og sikt så over melis. Vend melisen inn i kremosten et par ganger for å unngå at den flyr avgårde når du starter vispen, pisk deretter til en glatt masse.

Ostekake med blabaer steg for steg 3

Steg 4

I en annen bolle, pisk kremfløte stivt. Vend deretter den piskede kremfløten forsiktig inn i kremostblandingen. Forsøk å holde blandingen så luftig som mulig.

Ostekake med blabaer steg for steg 4

Steg 5

Fordel kremostfyllet over bunnen, dekk til formen og sett i kjøleskapet natten over. La gjerne kaken stå så lenge som 12 timer for at fyllet skal bli ordentlig fast.

Ostekake med blabaer steg for steg 5

Steg 6

Ha frosne blåbær i en tykkbunnet kjele sammen med finrevet sitronskall, sitronsaft og sukker. Kok opp og la putre i ca. 6-7 minutter til du ser at toppingen begynner å tykne, rør en gang iblant. Den vil også tykne ytterligere når den kjølner.

Ostekake med blabaer steg for steg 6

Steg 7

Sørg for at toppingen er helt kald før du brer den over ostekaken. Vent gjerne til like før servering for å unngå at den lilla blåbærfargen smitter over på ostekakefyllet.

Ostekake med blabaer steg for steg 7

Steg 8

Pynt med ferske blåbær og spiselige blomster, for eksempel stemorsblomster.

Tips!

Ønsker du en mer fremtredende sitronsmak kan du også ha finrevet sitronskall i selve ostekakefyllet. Både kaken og blåbærtoppingen kan godt lages et par dager før servering, og oppbevares tildekket i kjøleskapet.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter