Festpavlova
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Den klassiske pavlovaen har nettopp fått en meget smakfull oppgradering! Den hjemmelagede vaniljekremen har fått et nydelig hint av sitron, og de ferske jordbærene vendes sammen med sukker, frisk lime og aromatisk mynte før de legges over en pavlovabunn som både er sprø utenpå og herlig myk inni.
Steg 1
Forvarm ovnen til 150 grader.
Steg 2
Ha eggehvitene i bollen, og pisk til et luftig skum. Tilsett hvitvinseddik og pisk til et fast skum.
![Pavlova steg for steg 1](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Pavlova-steg-for-steg-1.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785886&s=3211fd6a98ab6c446e4c8294c8ad05e5 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Pavlova-steg-for-steg-1.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785886&s=f44ce0463b94e81c935055293804cac8 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Pavlova-steg-for-steg-1.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785886&s=819b908911e0d8e7f849c05ac113ea83 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Pavlova-steg-for-steg-1.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785886&s=7feddab62328e7431d3b3ac0d02fb958 900w)
Steg 3
Vend sammen sukker, vaniljepasta og Maizenna. Tilsett litt og litt i eggehviteblandingen mens du pisker, skrap ned bollen underveis. Når marengsen er ferdig pisket skal den være blank og tykk, uten merkbare sukkerkorn.
![Pavlova steg for steg 2](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Pavlova-steg-for-steg-2.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785887&s=ee1db1e609c44a91b2a82575d33bdb2b 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Pavlova-steg-for-steg-2.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785887&s=ef56af35c7a61fa7ed684cf420bbb21b 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Pavlova-steg-for-steg-2.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785887&s=7fcbf87c385a13b92ce4ed598f14cecc 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Pavlova-steg-for-steg-2.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785887&s=58e6e4fb27c21bc14e67c33025354c80 900w)
Steg 4
Ha marengsen over på en bakepapirkledd stekeplate. Tegn gjerne et omriss på papiret av hvor stor form du ønsker, her har vi bredt ut marengsen med ca. 22 cm i diameter.
Steg 5
Skru ned til 100 grader når du setter pavlovaen i ovnen. Stek i ca. 2 timer og skru så av varmen. La pavlovaen stå i ovnen til ovnen er helt kald, tiden vil variere fra ovn til ovn.
Steg 6
Ta av 3 ss av den kalde melken, og rør ut Maizennaen. Sett til side.
Steg 7
Pisk sammen eggeplommer, sukker, vanilje og finrevet sitronskall. Sett til side.
Steg 8
Ha resten av melken i en tykkbunnet kasserolle, og varm opp til kokepunktet.
Steg 9
Hell litt av melken over eggeblandingen og rør godt. Ha alt sammen tilbake i kasserollen, tilsett den utrørte Maizennaen og varm opp under konstant omrøring. Kremen skal tykne under oppvarming, men skal ikke koke. Kremen vil tykne ytterligere etter hvert som den avkjøles.
Steg 10
Ta kremen av varmen og sil over i en bolle. Dekk til med for eksempel plastfilm helt ned mot overflaten av kremen, og sett direkte til avkjøling i kjøleskap. Ved å dekke til kremen på overflaten istedenfor på toppen av bollen unngår du både snerk og kondens.
![Pavlova steg for steg 6](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Pavlova-steg-for-steg-6.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785888&s=a8cbeeebed8f99c8f56f783599f5d0b8 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Pavlova-steg-for-steg-6.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785888&s=9c1e6dcae1c956e323a18337e14bc7f0 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Pavlova-steg-for-steg-6.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785888&s=e683c78e1436c845447a18f4e8f88e63 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Pavlova-steg-for-steg-6.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785888&s=f8b58ec8258ac2435c760f24bc98a81c 900w)
Steg 11
Når vaniljekremen er helt kald brer du halvparten over pavlovabunnen.
Steg 12
Pisk kremfløte og vend inn i resten av vaniljekremen. Bre over pavlovabunnen.
Steg 13
Vask lime og tørk godt av. Finriv skallet, og skvis ut juicen. Ta myntebladene av stilken, og finhakk. Rør sammen sukker, limejuice, limeskall og fihakkede mynteblader. Start gjerne med 1 ss sukker først, og smak til hvor søtt du liker det.
Steg 14
Rens og del jordbær, og vend inn i lime- og mynteblandingen. Legg jordbærene forsiktig over kremen, og ringle eventuelt over jordbærsirupen som blir igjen i bollen.
Steg 15
Servér pavlovaen så fort som mulig etter pynting. Krem og bær vil gjøre pavlovaen soggy om den blir stående for lenge.
Tips!
Både pavlova og vaniljekrem kan lages et par dager i forveien. Oppbevar pavlovaen i romtemperatur i en lufttett boks, og vaniljekremen i kjøleskapet.