Gulrotkake med høstkrydder og kremostglasur
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
I denne saftige gulrotkaken bruker vi våre egne gulrøtter, og varmende krydder som kanel, ingefær og kardemomme for å lage en fyldig og aromatisk høstkake. Så klart toppet med silkemyk og søt kremostglasur med hint av vanilje.
Steg 1
Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn hvitt sukker, brunt sukker og vaniljesukker.
Steg 2
Visp inn eggene.
Steg 3
Sikt sammen hvetemel, bakepulver, natron, kanel, ingefær, nellik og kardemomme. Vend inn i eggeblandingen.
Steg 4
Skrell og riv gulrøttene, og vend inn i kakerøren. Ha røren over i en bakepapirkledd brødform, og stek på 160 grader i ca. 55 – 60 minutter. Test med en prøvepinne, kaken er ferdig når pinnen kommer ut uten deig.
La stå i formen i ca. 5 minutter, vend deretter ut på en rist og la avkjøle helt.
Steg 5
Pisk sammen smør, kremost og vanilje i en stor bolle.
Steg 6
Sikt over melis, og vend inn i kremostblandingen. Pisk glasuren til den lysner og blir luftig.
Steg 7
Bre over avkjølt kake. Pass på at kaken er helt avkjølt, hvis ikke vil glasuren smelte. Strø over for eksempel røstede nøtter og kokos for ekstra crunch.
![Gulrotkake med høstkrydder 2](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/kolonihagen-oppskrift-gulrotkake-hostkrydder-kremostglasur-2.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785906&s=2da3a874a1f70cb343335604f1a6b794 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/kolonihagen-oppskrift-gulrotkake-hostkrydder-kremostglasur-2.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785906&s=1f51de9c1c581afbcddc8c68d99fdef2 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/kolonihagen-oppskrift-gulrotkake-hostkrydder-kremostglasur-2.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785906&s=8e42db0f6663917105a1e503f29a3b6e 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/kolonihagen-oppskrift-gulrotkake-hostkrydder-kremostglasur-2.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785906&s=26de36a36035f6ab34da4f66c83f559e 900w)
Tips! Ønsker du en ekstra frisk glasur kan du vende inn litt finrevet sitronskall.