Kaffesnurrer med hasselnøtter

Over 1 time

Kaffesnurrer med hasselnotter, stående

Ingredienser

ca 15 store snurrer

Fremgangsmåte

Få ting slår nybakte, luftige boller! I vår variant av kanelsnurrer har vi byttet ut sukker og kanel med kokosblomstsukker, hasselnøtter og filtermalt kaffe. Vi har gått for standard skillingsbolle snurrer, men her kan du slippe kreativiteten løs og flette, snurre eller knyte bollene akkurat som du vil!

Steg 1

Rør sammen hvetemel, kokosblomstsukker, lettmelk, egg og salt.

Steg 2

Smuldre inn fersk gjær og elt sammen i ca. 10 minutter, til deigen er fast og elastisk. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett romtemperert smør litt og litt mens maskinen går, og elt på medium styrke til du har en glatt og fin deig, hvor alt smøret er blandet inn, ca. 5-10 minutter. Dekk til bollen og la heve på et lunt sted i ca. 1 time.

Steg 3

Rør sammen smør, kokosblomstsukker, vaniljeekstrakt, Kolonihagen frokostkaffe og finhakkede nøtter til en jevn smørkrem.

Steg 4

Kjevle ut bolledeigen til et kvadrat med ca. 5 mm tykkelse, og smør over fyllet. Rull sammen fra langsiden, og skjær i ca. 15 snurrer.

Steg 5

Legg snurrene på et bakepapirkledd stekebrett, 6 snurrer per brett, dekk til og la etterheve i ca. 30 minutter. Pensle snurrene med et sammenpisket egg, eller litt melk, og stek på 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist, og oppbevar i lufttett boks på kjøkkenbenken.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter