Kaffe mocca iskrem med sjokoladeflak
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Steg 1
Pisk sammen eggeplommer, kakaomelk, kremfløte, frokostkaffe, sukker og vanilje i en tykkbunnet kjele.
Steg 2
Varm opp over medium varme og la småputre ca. 5 minutter. Rør kontinuerlig mens massen tykner. 
Når iskrembasen har konsistens omtrent som tynn yoghurt tar du den av varmen, og siler den over i en bolle. Bruk en finmasket sil.
Steg 3
Avkjøl til romtemperatur og overfør iskrembasen til en iskremmaskin. La iskremen kjøre i ca. 30-60 minutter. (Eventuelt følg instruksjonene til din maskin.)
Steg 4
Riv sjokoladen, og vend inn i iskremen før du fordeler den i en form. 
Pass på at formen tåler frysing. 
La stå tildekket i fryseren i ca. 2 timer. 
Oppbevares i fryser.
Har du ikke iskremmaskin er iskrembasen like god til å lage ispinner med!
 
                                     
                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    