Pavlova med sjokoladeis og bær
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Pavlova er en perfekt til dessert i middagsselskaper, i høytider eller så klart til 17.mai. I vår oppskrift har vi litt sjokolade i marengsen og topper den med iskrem, crunchy pistasjnøtter, friske bær og litt karamellsaus. Det er en ganske uslåelig kombinasjon spør du oss!
Steg 1
Tørk ut av vispebollen med litt sitronsaft. Gjør det samme med vispen, og slikkepotten du skal bruke. Sitronsyre er god på å fjerne fett, og hvis det er fettrester fra for eksempel oppvaskmaskin eller tidligere bruk i bollen og på utstyret så kan man risikere at marengsen ikke blir stiv når man pisker den. Du kan også bruke eddik, men vi foretrekker sitron.
![Minipavlova steg for steg 1](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-1.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=dc5a4f91b4a20765aadc23cc87b7dce7 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-1.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=828c8f9d38eb7befdac17d2c3dbcb1b8 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-1.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=c8a558953b6a1430b5dbd33a42164c57 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-1.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=3c4119e835f468b0a38ce4d7f19f8cfb 900w)
Steg 2
Ha eggehvitene i bollen og pisk til et luftig skum. Tilsett sukkeret litt og litt mens du lar vispen gå. Ha i vanilje, og pisk til en stiv blank marengs.
![Minipavlova steg for steg 2](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-2.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=da63b04f595700612660183e0c341565 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-2.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=f0751a1167e55651d583cf9293d8602a 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-2.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=c13da54237b0a83306dd0db2f3e0fac4 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-2.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=b36106132876d2d43bc633cebcb29a13 900w)
Steg 3
Smelt sjokoladen, og la den avkjøles litt. Ringle over, og vend forsiktig inn i marengsen.
![Minipavlova steg for steg 3](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-3.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=3ad6b8756aa93737b8b94a95be523861 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-3.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=7bd3e8b7a096171247da11c3fb308154 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-3.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=0f8a54255a0d85a2de8bbdca70713b18 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-3.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=4d6b2df05c0116c5e7b8d29a43056fb7 900w)
Steg 4
Kle et stekebrett med bakepapir, og legg på emner ved hjelp av to spiseskjeer. Lag en liten grop i midten av hver minipavlova og stek midt i ovnen på 100 grader varmluft, i ca. 2 timer.
Minipavlovaene er ferdig når de føles tørre og løsner lett fra bakepapiret. Skru av ovnen på slutten av steketiden, og la minipavlovaene avkjøle i ovnen 1 time, mens den blir kald. Eventuelt kan du servere minipavlovaene lune, så isen smelter litt.
![Minipavlova steg for steg 4](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-4.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=35bf8f7dfe19d03b45ab077184604d49 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-4.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=ae4e91fad8e2c2528214d5d7ca469dbb 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-4.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=ddeea5cd1009d763052c16a6d065be48 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-4.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=0091c72cc57d6687cafa040bed817919 900w)
Steg 5
Hvis du lager iskrem selv:
Pisk sammen eggeplommer, kakaomelk, kremfløte, frokostkaffe, sukker og vanilje i en tykkbunnet kjele. Varm opp over medium varme og la småputre ca. 5 minutter. Rør kontinuerlig mens massen tykner.
Steg 6
Når iskrembasen har konsistens omtrent som tynn yoghurt tar du den av varmen, og siler den over i en bolle. Bruk en finmasket sil. Avkjøl til romtemperatur og overfør iskrembasen til en iskremmaskin. La iskremen kjøre i ca. 30-60 minutter. (Eventuelt følg instruksjonene til din maskin.)
Steg 7
Legg en kule iskrem på hver minipavlova. Finhakk pistasjenøtter, og strø over sammen med ferske bringebær, og ringle over karamellsaus.
![Minipavlova steg for steg 5](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-5.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=4711333fca64a9a4a95085bc30a225dc 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-5.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=a32d50664f92ae615bea4881403f84e8 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-5.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=6cfc161bb802dd672d3f7320a4e5e03d 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Dessert/Steg-for-steg-dessert/Minipavlova-steg-for-steg-5.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785880&s=bdc3ed71372b3908e35a39ff95dc6a99 900w)