Ytrefilet av reinsdyr i saltskorpe

Over 1 time

Ytrefilet av reinsdyr i saltskorpe med tomatmarinerte gronnsaker og flotesaus

Ingredienser

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Steg 1

Vi anbefaler å starte med å bake grønnsakene i ovnen på 210 grader til de er nesten ferdige - du skal kjenne litt motstand når du prikker i de med en gaffel. Når du tar de ut, skru ned ovnen til 140 grader, og deretter baker du kjøttet. Mens kjøttet hviler settes grønnsakene inn igjen. På den måten blir alt ferdig samtidig!

Steg 2

Forvarm ovnen til 210 grader og lag tomatmarinaden til grønnsakene:
Kutt tomatene, hvitløken og løken i grove biter. Ha oljen i en varm gryte, stek så løk og hvitløk til det er gyllent. Ha i tomatene og skru ned varmen. Tilsett resten og la blandingen putre til grønnsakene er møre. Kjør alt sammen til en puré med stavmikser eller i blender.

Steg 3

Kutt opp aubergine, squash, rødløk og purre i grove biter. Gulrot og kålrot i fine biter.

Steg 4

Miks grønnsakene sammen med tomatmarinaden og spre på et ovnsbrett med bakepapir. Bak i ovnen til grønnsakene er nesten ferdige, ca 25-30 minutter.

Steg 5

Mens grønnsakene står i ovnen begynner du med kjøttet: Rør sammen ingrediensene til saltskorpen, grovsalt, eggehviter, mel og pepper i en bolle.

Steg 6

Brun hel ytrefilet av reinsdyr i panne eller på grillen. Den skal ikke steke lenge, kun nok til å få god farge på kantene. Pakk deretter fileten inn i saltskorpen.

Steg 7

Legg ut et bakepapir og pakk sammen litt av blandingen med grovsalt, eggehviter, mel og pepper som et underlag til fileten. Legg fileten på saltblandingen og pakk godt rundt fileten med resten.

Steg 8

Sett alt inn i ovnen og bak fileten til en kjernetemperatur på 60 grader. Da er kjøttet medium stekt. Ta ytrefileen ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter med saltskorpen på.

Steg 9

Slik lager du fløtesausen:
Snitt sjalottløk og hvitløk fint. Stek løken i en liten kjele med smør på middels varme, til løken blir blank.

Steg 10

Hell på hvitvin og la alkoholen koke ut noe. Hell på fløte, og kok videre til på middels varme til det er redusert til ca halv mengede. Smak til med salt og pepper.

Tips! Dersom man vil ha en helt jevn saus kan kan bruke en stavmikser, men sausen er også veldig god med litt myke løkbiter.

Steg 11

Når kjøttet har hvilt ferdig og du er klar for servering tar du baksiden av en kniv, eller en kjevle, hakker opp skorpen og kutter kjøttet i grove biter.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager