Vegetarburger

30min - 1t

Vegetarburger staende

Ingredienser

ca. 4 burgere, avhengig av størrelse

Fremgangsmåte

Her har vi laget en helt vegansk og glutenfri burger av våre økologiske bønner, og krydderstekt sopp som holder burgeren saftig og god. Eksperimentér gjerne med dine beste burgertilbehør, en av våre favoritter er denne deilige guacamolen med syrlig lime og frisk koriander!

Steg 1

Skyll bønnene godt, tørk av, og sett til side.

Steg 2

Rens og grovhakk sopp, løk og hvitløk.

Vegetarburger steg for steg 1

Steg 3

Varm olivenolje i en stekepanne, og stek sopp og løk på medium varme. Når løken begynner å bli blank krydrer du med hvitløk, cayenne, røkt paprika, oregano og salt. Stek et par minutter til, og sett så til side for å avkjøle et par minutter.

Vegetarburger steg for steg 2

Steg 4

Ha bønner og soppblanding i en kjøkkenmaskin, og kjør til en jevn masse. Litt småbiter er greit.

Vegetarburger steg for steg3

Steg 5

Form massen til burgere. Smør et bakepapirkledd stekebrett lett med olje, legg over burgerene og stek på 200 grader i ca. 30 minutter. La burgerene ligge på brettet i ca. 5 minutter så de får satt seg ordentlig, før du bruker en stekespade til å overføre dem til burgerbrød.

Vegetarburger steg for steg4

Steg 6

Burgeren kan også stekes i stekepanne eller på grillen, men om du vil grille den bør du bruke et grillbrett så ikke burgerdeigen faller mellom sprekkene.

Steg 7

Vask avokadoene og tørk godt av. Del i to på langs, fjern stenen og skrap ut innholdet med en skje. Finhakk rødløk og koriander, og mos sammen med avokadoen i en medium stor bolle. Smak til med lime og salt. Servér burgeren i burgerbrød med salat, tomat og et godt lag guacamole.

Tips! Denne burgeren blir ekstra god om du gir den et par strøk av vår hjemmelagede bbq marinade under steking!

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager