Reinsdyrtartar med Vesterhavsost og tyttebær­rømme

30min - 1t

Reinsdyrtartar med Vesterhavsost kapers og tyttebaerromme staende

Ingredienser

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Rugbrødchips, reinsdyr, Vesterhavsost, kapers og tyttebærrømme - det blir ikke mer høst enn med disse smakene på tallerkenen!

Steg 1

Stek tynne skiver av rugbrød i en stekepanne med smør på middels/høy varme til de er gyldenbrune i fargen.

Steg 2

Legg over på et kjøkkenpapir. Stek kapers i en stekepanne med varm, nøytral olje. Løft dem ut når de har «poppet» og legg dem på kjøkkenpapir. Rør sammen rømme og tyttebær.

Steg 3

Renskjær kjøttet for eventuelle sener, skjær det deretter i små terninger og legg det i en stor bolle. Tilsett eggeplomme, sennep, finrevet sitronskall, finhakket sjalottløk og vend ingrediensene sammen. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Steg 4

Legg opp kjøttet på en tallerken sammen med tyttebærrømme, rugbrød og kapers. Topp det hele med litt revet Vesterhavsost.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager