Carpaccio av rein

30min - 1t

Carpaccio av rein med rotmiks

Ingredienser

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Den milde og runde smaken av reinsdyr sammen med ruccola, kjerner fra granateple og ristede pinjekjerner gjør denne reinsdyrcarpaccioen til en ypperlig forrett! Server gjerne med chips av rotgrønnsaker som beter, sellerirot og pastinakk for ekstra crunch.

Finbiffen behøver ikke bli helt opptint før du skjærer den skiver, det er lettere å skjære tynne skiver om den er litt kald/frossen i midten, bare ikke steinhard. Hvor mye reinsdyr du bruker avhenger av hvor mange som skal spise, her brukte vi ca en halv stek til et stort fat som forrett til 4 personer.

Steg 1

Sett ovnen på 220 grader. Skrell grønnsakene fra rotmiksen, og kutt de i tynne skiver. En ostehøvel gjør jobben rask og enkelt.

Steg 2

Legg et bakepapir ark på en stekeplate, og legg de tynne skivede grønnsakene på papiret. Dryss over olivenolje og salt, og vend det inn i grønnsakene.

Steg 3

Stek i ovnen til chipsen er sprø, men pass på de ikke blir svidd. Ta chipsen ut av ovnen og legg på en serviett eller tørkepapir til de er kjølt ned. Ha de deretter i en bolle eller fat.

Steg 4

Skjær reinsdyrfilet i tynne, tynne skiver og legg ruccola på et stort fat.

Steg 5

Rist pinjekjerner i tørr panne.

Steg 6

Skrell et granateple og strø kjernene over ruccolaen. Legg på de tynne skivene av rein. Dryss over olivenolje og litt sitron. Flaksalt og pinjekjerner på toppen.

Tips! Server carpaccio og rotmiks-chipsen med litt blåmuggost, og en fiken- eller daddelmarmelade ved siden av.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager