Pulled rein med syltet rødløk og persillem­ajones

Over 1 time

Konfitert rein, stående

Ingredienser

8 porsjoner

Fremgangsmåte

Her skal vi lage en type «Pulled Rein» som er proppfull av god smak! Poenget med å konfitere kjøttet er å få det litt ekstra fett, da vilt naturlig har mindre fett i kjøttet. På denne måten får vi et godt og litt «slafsete» kjøtt som egner seg kjempegodt til en digg burger.

Steg 1

Salt reinen godt. Stek så i panne på høy varme for å få en såkalt Maillard reaksjon – litt bruning av kjøttet. Legg deretter kjøttet over i en jern- eller keramisk gryte med resten av råvarene og smakene. La oljen stige til omtrent 80 grader. Her skal den stå til kjøttet begynner å falle fra hverandre, cirka 4 timer.

Steg 2

Når det er klart, løfter du det ut og lar det kjøle seg litt. Bruk to gafler til å trekke kjøttet fra hverandre og sett til side. Ved oppvarming kan du bruke litt av konfiteringsoljen til å steke kjøttet i en middels varm panne.v

Steg 3

Lag vår spesial ketchup:
Stek løk og hvitløk gyllent i en gryte med litt olje. Ha i resten av ingrediensene, unntatt eddik. La det koke opp og skru ned varmen noe. La det småputre til blandingen har tyknet, kjør det deretter i en blender eller liknende, ha i eddik og smak til med salt og pepper.

Steg 4

Rask syltet løk:
Ha alle ingrediensene i en liten kjele og pass på at løken er nesten dekket av væsken. Varm opp til sukkeret er smeltet, da burde løken ha blitt litt bearbeidet og du kan røre rundt. Skru opp varmen og gi alt et lite oppkok. Ta av varmen etter 1 minutts koking, sett til side og kjøl til romtemperatur.

Steg 5

Persillemajones:
Rør sammen egg og eggeplommer, salt, pepper, grov sennep, olivenolje og sitronsaft i en høy, smal beholder som passer til stavmikseren din. Kjør stavmikseren mens du sakte heller på solsikkeolje til du får en fin konsistens. Smak til med salt, pepper eller sitron om ønskelig.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager