Mac 'n Cheese med flaskegresskar og gulrot
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
Klassisk comfort food har fått en sunn og næringsrik vri! Her har vi nemlig gjemt nesten en halv kilo grønnsaker i en mild og deilig ostesaus laget med vår fyldige Gouda. Sausen blir både kremete og sødmefull, og retten passer perfekt som en enkel og god hverdagsmiddag, enten alene eller som tilbehør til våre røkte kjøttpølser.
Steg 1
Kok Casarecce som anvist på pakken. Sett til side.
Skrell gresskar og gulrot, og del i omtrent like tykke biter. Kok møre, ca. 15 minutter, avhengig av størrelse. Mos til puré med en stavmikser, eller i en blender. Sett til side.
Steg 2
Smelt smør i en tykkbunnet kjele, finhakk hvitløksfedd og surr noen sekunder. Rør inn hvetemel, surr i ca. 1 minutt, og spe med kraft og matfløte. Kok opp og la putre noen minutter til sausen har tyknet.
Ta sausen av varmen og rør inn grønnsakspuré, deretter ost. Rør til osten har smeltet, og du har en jevn saus. Opplever du at osten ikke smelter ordentlig kan du sette kjelen tilbake på varmen i noen minutter.
Steg 3
Smak til med salt, og vend deretter inn Casarecce. Jeg brukte 1 ts salt, men dette vil variere utifra hvilken kraft du bruker, så begynn i det små, og smak til med mer om nødvendig.
Steg 4
Ha over i en ildfast form, og strø over panko og grovhakkede gresskarkjerner. Stek på 200 grader i ca. 15-20 minutter, til toppingen er gylden og det bobler rundt kanten.
![Mac n cheese steg-for-steg-4](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Mac-n-cheese-Stories-6.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786013&s=38280598d8e8755504c46d105f732e8f 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Mac-n-cheese-Stories-6.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786013&s=5ed8596f40ab6f507d2406c44facb3a3 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Mac-n-cheese-Stories-6.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786013&s=ccdb42ad5cdcc90381135203ec622033 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Mac-n-cheese-Stories-6.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786013&s=91d15cf755869fe42844e44f1d906eae 900w)
Steg 5
Servér mac n cheese til våre røkte kjøttpølser, gjerne med en frisk salat på siden.
![Mac n cheese liggende](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Mac-n-cheese-3.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785992&s=3a620602ac13bf54c9478c06fbdf32db 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Mac-n-cheese-3.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785992&s=4a6d356c8779a890514ec8efd2c0db6c 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Mac-n-cheese-3.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785992&s=b690534bbf03b1ae5cec53172d4325ef 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Mac-n-cheese-3.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670785992&s=70ffaeb59bbd43ceb69876ec929977f0 900w)
Tips: Mac'n
cheese'en kan lages både én og to dager i forveien, og stekes ved
behov. Følg oppskriften, oppbevar tildekket i kjøleskapet, men vent
med å strø over panko og gresskarkjerner til formen skal i ovnen.
Har du småkresne spisere i hus kan både panko og gresskarkjerner
droppes.
Som en
variasjon, kan du også gjerne skjære pølsene i biter, steke og ha
dem i selve gratengen før du strør over topping!