Galette med squash, gulrot og brie

Over 1 time

Galette - stående

Ingredienser

ca. 6 porsjoner

Fremgangsmåte

Få en forsmak på våren med denne grønnsaksgaletten spekket med deilige smaker! Fyldig Brie, søte gulrøtter og mild squash får godt selskap i aromatiske venner som sitronskall, hvitløk og fersk timian. Den halvgrove paideigen er enkel å lage, og blir både sprø og smakfull takket være ekte meierismør med havsalt.

Steg 1

Sett ovnen på 190 grader.

Vend sammen hvetemel og sammalt hvetemel, og del kaldt smør i terninger. Smuldre smøret inn i melet til du har en masse med konsistens som fuktig sand. Rør deretter inn egget, og samle deigen. Form deigen til en flat, rund skive, pakk inn i plastfilm og legg i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Galette steg-for-steg-1

Steg 2

Kjevle ut deigen til ca. 0,3 – 0,5 cm tykkelse, på en lett melet overflate. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett.

Galette steg-for-steg-2

Steg 3

Skjær skorpen av brien og del i terninger. Finhakk hvitløk, ta timianbladene av kvistene, og finriv sitronskallet.

Rør sammen ost, hvitløk, timianblader og sitronskall, og fordél utover midten av deigen. La det være igjen en kant på ca. 5- 10 cm. Det er lurt å tegne opp en sirkel sånn omtrent der du vil ha fyllet.

Galette steg-for-steg-3

Steg 4

Skjær squash og gulrot i bånd, enten med en kniv eller en grønnsaksskreller. Legg båndene over ostefyllet i ønskelig mønster. La grønnsaksbåndene overlappe, de vil gli litt fra hverandre og osten vil boble opp når galetten stekes.

Hvis grønnsaksbåndene blir for lange kan du skjære eller klippe dem av, og bruke dem til å tette sprekker i grønnsaksmønsteret.

Galette steg-for-steg-4

Steg 5

Rør sammen olivenolje, timian og oregano, og pensle over grønnsaksbåndene. Strø over litt salt, og kvern over pepper.

Galette steg-for-steg-5

Steg 6

Brett kantene av paideigen inn mot midten, og klem lett sammen for å lage en bord. Tett eventuelle rifter med deig du har til overs.

Pisk sammen egget og pensle borden.

Galette steg-for-steg-6

Steg 7

Stek galetten midt i ovnen på 190 grader, i ca. 35 - 40 minutter, til den er gylden.

Avkjøl et par minutter på platen, og flytt over på rist for å avkjøle helt.

Eventuelt kan du servere galetten lunken.

Tips: Synes du det er ekstra godt med det søte fruktige til brien kan vi på det varmeste anbefale å servere denne galetten med ferske fiken, og en drizzle akasiehonning!

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager