Elg pot pie

30min - 1t

Elg pot pie, stående

Ingredienser

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Pot pie, eller grytepai har gjerne en blanding av grønnsaker og kjøtt og et lokk av deilig sprø butterdeig. Den kanskje aller mest kjente varianten er kylling pot pie. I denne oppskriften bruker vi grytekjøtt av elg fra vår egen Vilt & Fangst serie. En fantastisk varmende og god rett for hele familien å nyte på kalde høstkvelder.

Steg 1

Brun grytekjøttet i en tykkbunnet gryte, og sett til side.

Steg 2

Del soppen i skiver, og finhakk løk og gulrot. Surr sopp, løk og gulrot i litt smør. Rør inn timian og rosmarin. Sett til side.

Steg 3

Smelt 1,5 ss smør i samme kjele, og strø over melet. Pisk sammen, og la surre noen minutter. Spe med kraft og kremfløte, og smak til med salt og pepper.

Steg 4

Rør inn sopp, løk, gulrot, kjøtt og de frosne ertene, og kok opp. La putre ca. 10 minutter, til sausen tykner.

Steg 5

Kle en dyp paiform, eller annen ildfast form, med utrullet paideig. Avhengig av deigen du bruker kan det være lurt å forsteke paibunnen noen minutter.

Steg 6

Ha over fyllet, og rull over et lokk av paideig. Klem kantene sammen, og pensle eventuelt med litt sammenpisket egg eller melk.

Steg 7

Stikk noen hull i midten av paideigen, og sett formen i ovnen på 200 grader. Stek i 30-40 minutter, til toppen er gylden. Avkjøl i ca. 10 minutter før servering.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager