Asian burger

Asian burger

  • 30 min
  • Enkel

Fremgangsmåte

Pounzo

Legg soyasaus, limesaft og sukker i en kjele, kok opp og reduser i 10 minutter på middels høy varme. Rør avogtil. Avkjøl så sausen. Bland inn de hakkede smakene når sausen er kald.

Asian mayo

Kjør egg, sennep, sitron og olivenolje i blender eller med stavmikser. Om man må piske for hånd så erstatt det hele egget med to eggeplommer. Når alt er kjørt eller pisket fint sammen og begynt å skumme litt, hell oljen sakte i en tynn stråle mens du kjører eller pisker og la det emulgere seg. Om den begynner å sprekke kan du ha i litt kaldt vann, røre sammen og deretter fortsette. Når mayoen har fått fin konsistens, ha i alle krydder og ponzu, smak til med salt og pepper.

Pak choy slaw

Kutt grønnsakene, koriander og chili i ønsket størrelse. Bland opp med ønskelig mengde mayo, du bestemmer selv hvor «sloppy» pak choy slaw du vil ha! Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Montering av burger

Toast burgebrødet og stek eller grill burgeren til ønsket stekegrad. Monter akkurat som du ønsker, men jeg anbefaler masse digg pak choy slaw, mayo og ponzusaus. Burger skal være litt slafsete! Server og nyt.

Handleliste

Antall personer:
6-8

Pounzo

Dårlig tid? Juks med en ferdig Pounzo-saus fra butikken!

100g soyasaus (velg en glutenfri soyasaus for en glutenfri oppskrift)
200g limesaft (Kan byttes med sitron)
250g sukker
1 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 liten bunt gressløk finhakket
1 chili med innmat fjernet, finhakket

Asian mayo

1 helt egg fra Kolonihagen
1ss sennep
1ss sitronjuice
1ss olivenolje
1/3 hakket chili
½ tommelfinger revet ingefær
1 fedd hvitløk
1ts ponzusaus
Solsikkeolje, salt og pepper

Pak choy slaw

2 bunt pak choy
1 sjalottløk
½ rød chili, med frø fjernet
½ spisskål
6 kvaster koriander
Asian mayo, salt, pepper, sitronsaft

* fra kjøkkenskapet