Vegetar Bibimbap med sesamstekt sopp

30min - 1t

Vegetar Bibimbap med sesamstekt sopp-stående

Ingredienser

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Bibimbap er en populær koreansk matrett. Bibim kom fra verbet bibida som betyr blandet sammen, og bap betyr ris.
Her er vår lettvinte, vegetariske variant.

Steg 1

Ris:

Kok risen (2 deler vann til 1 del ris
). Skyll risen med en sil. Ha vann og ris i en kjele og kok opp. Sett deretter på et lokk, skru ned varmen og la det småkoke til vannet er absorbert.

Steg 2

Lynsyltet rødløk:

Skrell og strimle rødløken. Press over saften av limen, rør sammen med litt salt og la stå. Rør rundt igjen etter ca. 5 minutters tid så er det klart.

Steg 3

Saus:

Rør sammen alle ingrediensene til sausen.

Steg 4

Chiliristet pak choi:

Stek pak choien i en varm stekepanne sammen med litt olje i 1-2 minutter. Krydre med chiliflakes og litt salt.

Steg 5

Sesamstekt sopp:

Tilsett soppen i en varm stekepanne sammen med 2 ss nøytral olje. Når soppen har fått god farge, tilsett soyasaus, sesamolje, sesamfrø og la det koke inn i soppen.

Steg 6

Rå grønnsaker:

Kutt grønnsakene som skal serveres rå.

Steg 7

Egg:

Stek 4 speilegg. Du vet hvordan du liker de best — vi elsker en rennende plomme som får sauset til risen litt.

Steg 8

Servering:

Legg ris i en bolle og topp med de stekte grønnsakene, de rå grønnsakene og lynsyltet rødløk. Topp med dressingen og speilegg.

Andre middager