Ribbe med asiatisk vri

Over 1 time

Ribbe med asiatisk vri, matpåbordet

Ingredienser

Fremgangsmåte

Du trenger ikke spare ribben til julaften, det finnes utrolig mye godt du kan bruke ribbe til resten av året også! Som denne nydelige asiatisk-inspirerte ribben med sprø svor, servert i bao buns med crispy grønnsaker og hoisin saus.

Steg 1

Hvis ribben er frossen, la den tine i kjøleskapet i ca 48 timer.

Steg 2

Tørk av ribben godt med tørkepapir, la den komme opp til romtemperatur.

Steg 3

Gni kjøttet inn med Five Spice krydderet (kinesisk krydderblanding).

Steg 4

Lag små stikk over hele svoren med en skarp pinne eller grillspyd - lag så mange småhull som du kan.

Steg 5

Lag en ramme i aluminiumsfolie med ca. 5cm høyde og legg rundt ribben. Målet er å få en høy tett kant rundt hele ribba så saltet holder seg på plass.

Steg 6

Dekk svoren med grovt havsalt og sett ribben i en varm ovn på 180 grader, stek i 1 time.

Steg 7

Ta ribben ut av ovnen og sett samtidig ovnen på grillfunksjon 220 grader. Fjern folien og saltet. Vær nøye med å fjerne saltet.

Steg 8

Sett ribben tilbake i ovnen med ca 15cm avstand fra grillen. Hold øye med ribben, snu den om nødvendig og la den steke til svoren er god og sprø.

Steg 9

Ta ribben ut av ovnen når du er fornøyd med svoren og la den hvile i ca 10-15.minutter.

Steg 10

Skjær ribben i biter og server med bao buns, strimlede gulrøtter og agurk, vårløk og hoisin saus.

Tips! Vil du ribben ekstra smakfull lar du ribben marienere over natten. Pensle kjøttet med 1ss mirin (kinesisk risvin), før du gnir inn krydderet. Legg ribben svor siden opp i kjøleskapet - ikke dekk den til. La kjøttet komme opp til romtemperatur før du fortsetter oppskriften neste dag.

Oppskriften er laget av Ine Johnsen, @matpaabordet

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager