Quiche med squash, vårløk og feta
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
Denne digge quichen kan nytes både varm og kald, og er like perfekt å ta med seg ut i parken, hagen eller på balkongen, som rundt spisebordet. Sett eventuelle rester i kjøleskapet så har du en supergod lunsj dagen etter.
Steg 1
Kle en paiform med paideigen, stikk små hull i deigen med en gaffel, og forstek på 175 grader i ca. 10 minutter. Sett på kjøkkenbenken mens du lager fyllet.
Steg 2
Skjær squash i skiver, og finhakk vårløk og hvitløk.
Ha vårløk, og 2/3 av squashen i en medium varm panne. Surr sammen med hvitløk, timian, oregano og basilikum noen minutter til grønnsakene har myknet. Avkjøl på kjøkkenbenken mens du lager eggestanden.
Steg 3
Pisk sammen egg, matfløte, salt og pepper. Riv gouda og vend inn.
Fordel de stekte grønnsakene over paibunnen, og hell over eggestanden. Strø over halvparten av feta osten.
Legg resten av squashen i et dekorativt mønster på toppen, og strø over resten av feta osten.
Steg 4
Stek på 175 grader i ca. 30-40 minutter. Quichen er ferdig når du kan røre på den uten at fyllet disser i midten.
Steg 5
Server gjerne med en frisk salat!
Tips:
Quichen kan serveres både varm og kald, og holder seg noen dager i kjøleskapet.