Kremet viltgryte av rein med bønnestappe

30min - 1t

Kremet viltgryte med rein morbrad stående

Ingredienser

Ca. 4 porsjoner

Fremgangsmåte

En nydelig kremet viltgryte krydret med einebær, timian og geitost, stappfull av sopp, løk, gulrot og mørbrad av rein. I denne fyldige gryten kan du gjerne variere mellom forskjellige stykningsdeler av rein, hjort eller elg. Prøv for eksempel vårt ferske grytekjøtt av elg!
Bønnestappen er en spennende vri på det klassiske tilbehøret potetstappe, prøv den for eksempel til vår viltgryte med hjort og mørkt øl!

Steg 1

Skjær løk og sopp i skiver, og gulrøtter i mindre biter. Knus einebær i en morter, og sett til side.

Kremet viltgryte med rein steg for steg 1

Steg 2

Skjær mørbrad i strimler, varm olivenolje i en tykkbunnet kjele, og stek kjøttet et par minutter på høy varme. Ta kjøttet ut av gryta og sett til side. Kjøttet skal ikke være gjennomstekt.

Kremet viltgryte med rein steg for steg 2

Steg 3

Skru ned til medium varme, ha en god klatt smør i gryta og surr sopp og løk til soppen er gylden. Krydre med salt, pepper og timian underveis.

Kremet viltgryte med rein steg for steg 3

Steg 4

Ha kjøttet tilbake i gryta sammen med løk, sopp og gulrøtter. Tilsett kraft, creme fraiche og knuste einebær. La putre i ca. 5 minutter, og rør så inn brunosten. La putre videre i ca. 15-20 minutter, og smak til med salt og pepper. Mens gryta putrer lager du stappen.

Kremet viltgryte med rein steg for steg 4

Steg 5

Skyll bønnene godt, og la renne av. Ha smør i en kjele, finhakk hvitløken, og la den surre med smøret et par sekunder før du tilsetter bønnene. Hell over kraft, og la putre i ca. 10 minutter. Smak til med salt, pepper, og fersk timian, og mos deretter sammen. Dette er en ganske grov stappe, vil du ha et ekstra kremete resultat kan du også spe med litt melk eller fløte.

Kremet viltgryte med rein steg for steg 5

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager