Klassisk ribbe

Over 1 time

Klassisk ribbe 2

Ingredienser

Beregn ca 500g ribbe per person

Fremgangsmåte

For deg som mener at klassisk er klassisk av en grunn!

Steg 1

Gni ribben inn med salt og pepper, og la den ligge i kjøleskapet i 2 døgn.

Ribbe steg for steg 1

Steg 2

Varm ovnen til 230°C. Legg ribben i en langpanne. Legg en skål under midten av ribben for å bygge opp, det er viktig at man får en helling slik at fettet skal kunne renne av under steking og gi et sprøtt svor.

Ribbe steg for steg 2

Steg 3

Tilsett litt vann i bunnen av langpannen, så får du også en deilig sky du kan servere til ribben.

Ribbe steg for steg 3

Steg 4

Dekk til langpannen med aluminiumsfolie, slik at det blir helt tett.

Klassisk ribbe steg for steg 5

Steg 5

Sett ribben inn i ovnen til "damping".

Steg 6

Etter 1 time i ovnen, ta av aluminiumsfolien og senk temperaturen til 190°C.

Steg 7

La ribba steke ytterligere i 1-1,5 time. Skru deretter opp temperaturen til 250°C, til du ser svoren poppe opp. Følg med slik at du ikke svir svoren.

Steg 8

La ribben hvile på kjøkkenbenken i ca.20 minutter før servering.

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager