Klassisk ribbe
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
For deg som mener at klassisk er klassisk av en grunn!
Steg 1
Gni ribben inn med salt og pepper, og la den ligge i kjøleskapet i 2 døgn.
![Ribbe steg for steg 1](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Ribbe-steg-for-steg-1.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786014&s=4f06619427081f6889a307d961687c66 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Ribbe-steg-for-steg-1.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786014&s=9e8fe876006028caf6de3c2e4c38b854 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Ribbe-steg-for-steg-1.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786014&s=cd3557de4ab31828a3c067565f7cae90 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Ribbe-steg-for-steg-1.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786014&s=3dc769c0b827f37f1b93e40c1b66f0f6 900w)
Steg 2
Varm ovnen til 230°C. Legg ribben i en langpanne. Legg en skål under midten av ribben for å bygge opp, det er viktig at man får en helling slik at fettet skal kunne renne av under steking og gi et sprøtt svor.
![Ribbe steg for steg 2](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Ribbe-steg-for-steg-2.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786014&s=9a45dabd2380207dff7dc42c4e09c505 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Ribbe-steg-for-steg-2.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786014&s=cfe3d3f81d12dae64e98609051919bf0 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Ribbe-steg-for-steg-2.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786014&s=fda76cf15e85c56b356308a7b552e7ad 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Ribbe-steg-for-steg-2.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786014&s=3cea55295cc6549b3b312a9257b8a1e5 900w)
Steg 3
Tilsett litt vann i bunnen av langpannen, så får du også en deilig sky du kan servere til ribben.
![Ribbe steg for steg 3](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Ribbe-steg-for-steg-3.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786015&s=7d3dfab85d304fb073e75537b2fabda0 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Ribbe-steg-for-steg-3.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786015&s=579422620e765b151ef85301a0dc5d0d 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Ribbe-steg-for-steg-3.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786015&s=756f85b74b49cbfb4dce8261ab2b0fe4 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Ribbe-steg-for-steg-3.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786015&s=af736edf30703d4eab31ac4c59bdf8a8 900w)
Steg 4
Dekk til langpannen med aluminiumsfolie, slik at det blir helt tett.
![Klassisk ribbe steg for steg 5](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Klassisk-ribbe-steg-for-steg-5.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786009&s=43dd466416936a7f647109ef59461760 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Klassisk-ribbe-steg-for-steg-5.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786009&s=fc6ae316e6ac55278430540967aad781 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Klassisk-ribbe-steg-for-steg-5.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786009&s=b3c481ad62f70389dc7d717dc6e379f2 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Klassisk-ribbe-steg-for-steg-5.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786009&s=6d9416f00b3e89e2d266be4cb589bf30 900w)
Steg 5
Sett ribben inn i ovnen til "damping".
Steg 6
Etter 1 time i ovnen, ta av aluminiumsfolien og senk temperaturen til 190°C.
Steg 7
La ribba steke ytterligere i 1-1,5 time. Skru deretter opp temperaturen til 250°C, til du ser svoren poppe opp. Følg med slik at du ikke svir svoren.
Steg 8
La ribben hvile på kjøkkenbenken i ca.20 minutter før servering.