Gyros med strimlet svinekjøtt
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
Få ting får frem sommerfølelsen slik som greske smaker på grillen, og her har vi laget den greske
klassikeren gyros! Et grillspyd med smak av hvitløk, oregano, timian og litt rosmarin. Sitronen imarinaden gir et deilig syrlig hint, og hjelper til med å gjøre kjøttet enda mørere. Servér i pitabrød med tzatziki og grønnsaker, eller hva med å teste ut vår oppskrift på greskinspirerte feta fries?
Vår økologiske og dyrevernmerkede svinenakke er perfekt på grillen, og er like saftig når den strimles, på grunn av den gode marmoreringen.
Steg 1
Skjær svinenakken i strimler og sett til side.
Steg 2
Finhakk hvitløk, og mal timian og rosmarin i en morter.
Steg 3
I en medium bolle har du olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, oregano, timian, rosmarin, salt og pepper. Tilsett svinenakken og vend godt sammen. Dekk til og la marinere i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten.
![Gyros steg for steg 2](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gyros-steg-for-steg-2.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786008&s=8db52bc1173c816994a47a1bb0c64564 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gyros-steg-for-steg-2.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786008&s=3c71bf8b738e7540b2b3fc8a7eec7edc 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gyros-steg-for-steg-2.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786008&s=8706679d022158916ee27bf84ed54700 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gyros-steg-for-steg-2.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786008&s=f63ded55e28514eed8e3f120b95ed487 900w)
Steg 4
Tre strimlene på grillspyd og grill først på direkte varme noen minutter, deretter på indirekte varme til gjennomstekt.
![Gyros steg for steg 3](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gyros-steg-for-steg-3.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786008&s=14275be24a6e403cc4cf524e04a0aba2 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gyros-steg-for-steg-3.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786008&s=eb653c4c7ad2c19c351244b7360e4ba3 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gyros-steg-for-steg-3.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786008&s=593745028a3aa9a7b578b1a82fc5ce9c 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gyros-steg-for-steg-3.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786008&s=896ac51f3285430d068eaeeedb714f8b 900w)
Steg 5
Servér i pita sammen med salat, rødløk, tomat, tzatziki og fries.
Tips!
Husk å legge spydene i vann i minst en halvtime før du skal ha på kjøttet, om du bruker grillspyd av tre.