Feta fries

Over 1 time

Feta fries, stående

Ingredienser

3-4 porsjoner

Fremgangsmåte

Har du ikke har smakt feta fries enda, hva venter du på? Crispy potetstaver med deilig kremete, frisk topping av feta og urter er en fantastisk kombinasjon. Lag det som tilbehør til grillmaten om sommeren, for eksempel ved siden av våre pølser eller burgere.

Steg 1

Vask potetene godt, du trenger ikke å skrelle dem. Skjær potetene i staver, og la dem trekke i kaldt vann i ca. 20 minutter.

Feta fries, steg 1

Steg 2

Skyll potetstavene 2-3 ganger, og tørk godt av. La potetstavene tørke ordentlig på et kjøkkenhåndkle eller et par ark kjøkkenpapir i en god halvtime.

Feta fries, steg 2

Steg 3

Vend potetstavene sammen med olivenolje, oregano, hvitløkspulver og salt.

Feta fries, steg 3

Steg 4

Spre utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 220 grader i ca. 20 minutter.

Feta fries, steg 4

Steg 5

Ta brettet ut av ovnen, snu potetstavene, skru over på varmluft og stek i ytterligere 10 minutter. Sørg for at potetstavene har nok plass så de blir ordentlig sprø, stek gjerne i to omganger om det er dårlig plass på brettet.

Feta fries, steg 5

Steg 6

Ta potetstavene ut av ovnen, og ha over i en stor bolle eller på et serveringsfat. Smuldre over fetaost, finhakket bladpersille og finhakket basilikum. Vend sammen, og server med tzatziki og sitronbåter.

Feta fries, steg 6

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter