Kryddersmør med bakt hvitløk, sitron og urter

Under 30 min

Kryddersmør, bakt hvitløk, sitron og urter

Ingredienser

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Steg 1

Pakk inn hvitløksfeddene med skallet på i litt aluminiumsfolie og bak i ovnen på 200℃ i ca. 20 minutter.

Steg 2

Mens hvitløken bakes forbereder du de andre ingrediensene. Finhakk godt med persille og basilikum, riv skallet av sitronen med et lite rivjern og skiv sitronsaft, du trenger 1ss, og sett ut smøret i romtemperatur så det blir lettere å jobbe med senere.

Steg 3

Ta ut hvitløken, pakk den forsiktig ut og press ut feddene av skallet i en liten bolle

Steg 4

Bland de finhakkede urtene sammen med den bakte hvitløken og rør det sammen med romtemperert smør, revet sitronskall og sitronsaft. Smak til med kvernet sort pepper og eventuelt litt salt.

Steg 5

Rull blandingen sammen til en rull i bakepapir eller plastfolie og la ligge i kjøleskap i minimum 1 times tid.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter