Gulrot- og gresskarsuppe
Over 1 time
Ingredienser
Fremgangsmåte
En mild, god og varmende suppe som passer hele familien! Servér med gresskarkjerner, koriander og våre nye glutenfrie havrestykker med eple.
Steg 1
Rens og skrell gulrøttene, og del hver gulrot i 3-4 biter. Sett til side.
Steg 2
Del gresskaret i to på langs, og skrap ut frøene. Legg de to delene med kuttsiden opp på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 200 grader i ca. 15 minutter. Legg deretter gulrotbitene på brettet og stek i ytterligere ca. 30 minutter. Gresskaret skal være mykt nok til å skrapes ut av skinnet.
Steg 3
Skrell løk og hvitløk. Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Surr løk og hvitløk i olivenolje 2-3 minutt på medium til lav varme. Tilsett karri og surr noen sekunder, til det begynner å dufte av krydderet.
Steg 4
Skrap ut kjøttet av gresskaret (ca. 500 gram), og tilsett gresskar og gulrot i kjelen. Hell over grønnsakskraft og vann, og la putre uten lokk i ca. 10 minutter.
Steg 5
Kjør suppen jevn med en stavmikser, eller i en blender, og smak til med salt og nykvernet pepper.
Steg 6
Rist gresskarkjernene i en tørr panne og strø over suppen før servering. Liker du et hint av syrlighet er det også kjempegodt med litt Kolonihagen yoghurt naturell ringlet over.
Tips!
Ønsker du ekstra kick kan du tilsette litt finhakket fersk chili eller chilipulver sammen med resten av krydderet.