Grillet reinsdyr med chimichurri
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
Steg 1
Pass på at kjøttet er romtemperert og salt stykkene 3-4 minutter før de går på grillen. Alternativt kan du fint steke kjøttet i pannen. Da starter du med en nøytral olje. Når kjøttet er brunet fint på begge sider, så tilsetter du en god spiseskje smør, 2 hvitløksfedd og et par kvaster timian. Stekegraden velger du selv, men rundt 60 grader er fint for medium.
Steg 2
Så er det tid for å lage chimichurri: Kjør alt unntatt det grønne sammen i en foodprosessor eller stavmikser. Rør inn det grønne, smak eventuelt til med ekstra syre, salt eller pepper. Blandingen kan også mikses uten maskin.
Steg 3
Grønnsakerne:
Grill paprikaen til utsiden er forkullet. Skrap av det svarte og skjær paprikakjøttet i tynne strimler. Grill eller stek asparges og brokkolini med litt salt. Anrett på et fat, og legg på paprikaen og. Riv rikelige mengder Vesterhavsost over før du drysser litt salt og pepper. Til slutt ringler du over litt god olivenolje før servering.