Blomkål- og kikertsgryte med kokos
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
En deilig, mettende og varmende gryte med blomkål og kikerter og krydder. Perfekt oppskrift å bruke som base for her er det bare fantasien som setter grenser for hvilke grønnsaker du benytter deg av, kanskje har du rester i kjøleskapet du trenger å bruke opp?
Steg 1
Kutt alle grønnsakene som beskrevet i ingredienslisten.
Steg 2
Stek søtpotet og løk i en stor kjele (gjerne støpejern) med litt olje til det har fått farge.
Steg 3
Tilsett ingefær, grønn chili, hvitløk og krydder. La det steke i ett minutt. Tilsett deretter tomat og limesaft og la det koke litt inn.
Steg 4
Tilsett kokosmelk, kikerter og buljongterning. La gryten småkoke under lokk i ca. 15 minutter.
Steg 5
Varm en panne med litt olje på høy varme. Stek blomkål til den er litt brun i kantene. Ha i gryten og smak eventuelt til med salt.
Steg 6
Server blomkål- og kikertgryten toppet med ristede cashewnøtter og koriander.
Foto: Mette Randem