Blomkål- og kikertsgryte med kokos

30min - 1t

Blomkal og kikertsgryte med kokos, foto mette Randem

Ingredienser

4 porsjoner

Fremgangsmåte

En deilig, mettende og varmende gryte med blomkål og kikerter og krydder. Perfekt oppskrift å bruke som base for her er det bare fantasien som setter grenser for hvilke grønnsaker du benytter deg av, kanskje har du rester i kjøleskapet du trenger å bruke opp?

Steg 1

Kutt alle grønnsakene som beskrevet i ingredienslisten.⁠

Steg 2

Stek søtpotet og løk i en stor kjele (gjerne støpejern) med litt olje til det har fått farge.⁠

Steg 3

Tilsett ingefær, grønn chili, hvitløk og krydder. La det steke i ett minutt. Tilsett deretter tomat og limesaft og la det koke litt inn.

Steg 4

Tilsett kokosmelk, kikerter og buljongterning. La gryten småkoke under lokk i ca. 15 minutter.⁠ ⁠

Steg 5

Varm en panne med litt olje på høy varme. Stek blomkål til den er litt brun i kantene. Ha i gryten og smak eventuelt til med salt.⁠

Steg 6

Server blomkål- og kikertgryten toppet med ristede cashewnøtter og koriander.

Foto: Mette Randem

Andre middager