Asian Burger

Under 30 min

Middagstips asiatisk burger

Ingredienser

2 porsjoner

Fremgangsmåte

En utrolig smakfull vri på burgeren! Du kan så klart kjøpe ferdig ponzu saus eller ta en snarvei med å bruke ferdig majones for å spare tid, men for den aller beste smaken anbefaler vi å lage det fra bunnen av!

Steg 1

Lag Ponzu sausen:
Legg soyasaus, limesaft og sukker i en kjele, kok opp og reduser i 10 minutter på middels høy varme. Rør av og til. Avkjøl så sausen.

Bland inn de hakkede smakene når sausen er kald.

Steg 2

Lag Asian Mayo:
Kjør egg, sennep, sitron og olivenolje i blender eller med stavmikser. (Om man må piske for hånd så erstatt det hele egget med to eggeplommer.)

Når alt er kjørt eller pisket fint sammen og begynt å skumme litt, hell oljen sakte i en tynn stråle mens du kjører eller pisker og la det emulgere seg. Om den begynner å sprekke kan du ha i litt kaldt vann, røre sammen og deretter fortsette. Når mayoen har fått fin konsistens, ha i alle krydder, ponzu saus og smak til med salt og pepper.

Steg 3

Lag pak choy slaw:
Kutt grønnsakene, koriander og chili i ønsket størrelse. Bland opp med ønskelig mengde mayo, du bestemmer selv hvor «sloppy» pak choy slaw du vil ha! Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Steg 4

Toast burgebrødet og stek eller grill burgeren til ønsket stekegrad. Spre ut ønsket mengde asian mayo på topp og bunn av hamburgerbrødet. Legg på burgeren og topp med pak choy slaw og litt ponzu og det siste burgerbrødet. Burger skal være litt slafsete! Server og nyt!

Produkter brukt i oppskriften

Andre middager