Stekepannetoast

Under 30 min

Stekepannetoast

Ingredienser

1 toast

Fremgangsmåte

Denne stekepannetoasten med hjemmelaget sennepsmayo kan du med stor sannsynlighet lage med varer du allerede har på kjøkkenet! Vi spiser den aller helst med vår økologiske skinke og Vesterhavsost. Så enkelt og så godt!

Steg 1

Lag sennespmayo:
Kjør egg, sennep, sitron og olivenolje i blender eller med stavmikser. Om man må piske for hånd så erstatt det hele egget med to eggeplommer.

Steg 2

Når alt er kjørt eller pisket fint sammen og begynt å skumme litt, hell oljen sakte i en tynn stråle mens du kjører eller pisker og la det emulgere seg. Om den begynner å sprekke kan du ha i litt kaldt vann, røre sammen og deretter fortsette. Når mayoen har fått fin konsistens, smak til med salt og pepper.

Steg 3

Start med å legge brødskivene foran deg og smøre godt med sennepsmayo på begge skivene.

Steg 4

Bygg så videre på kun den ene skiven; Start med ost og deretter velger du selv hvor mye du vil ha av hvert garnityr, men vi anbefaler mye ost. Når du føler det er nok, så ha på litt ost på toppen og legg den andre skiven oppå. Press godt ned og smør godt med smør oppå skiven.

Steg 5

Varm opp en god stekepanne på middels varme. Ha i toasten med smørsiden ned og stek den mens du presser ned på lokket med en stekespade for å komprimere toasten. Ha på smør på skiven som er vendt opp, og snu deretter toasten og stek på andre siden. Press godt ned, slik at herligheten blir så flat som mulig og osten gjør at alt holder seg sammen. Fortsett å snu og presse til begge sidene av toasten er blitt mørkt gyldne og osten er smeltet.

Server, og nyt!

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter