Grønn shakshuka med squash og spinat
30min - 1t
Ingredienser
Fremgangsmåte
Shakshuka med tomatsaus og aromatiske krydder er alltid populært på frokostbordet, men har du prøvd grønn Shakshuka? Her har vi byttet ut tomatsausen med squash og spinat, og toppet med avokado, koriander og vårløk. Fyldig, friskt og perfekt når du vil kose deg litt ekstra!
Prøv den gjerne med fersk pide (tyrkisk flatbrød), og hjemmelaget hummus.
Steg 1
Skjær squash i halvmåner, løk i strimler og vårløk i mindre biter. Finhakk hvitløk.
![Gronn Shakshuka steg for steg 1](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-1.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786005&s=453e2828845f45b0b9355a5ac8710c8e 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-1.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786005&s=7069feecd0f6099dfd93a95e9d816ac7 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-1.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786005&s=a9ddd3d813530e9a564509688349d726 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-1.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786005&s=436bbace89e19a28fc53e011469d4dd0 900w)
Steg 2
Ha olivenolje i en dyp stekepanne, og surr løk, squash, vårløk og hvitløk på medium varme i et par minutter. Tilsett krydder og rør et par ganger.
![Gronn Shakshuka steg for steg 2](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-2.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786005&s=7b4966ea7991f8b5488b052cad07e6b2 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-2.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786005&s=6dbd21a5e168684ee4d293ed641dfaee 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-2.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786005&s=470db316ef4274eb6113386a7eb683f7 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-2.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786005&s=a6cb441f90e13c2b8f1e6de43f2f3185 900w)
Steg 3
Ha over spinat, avhengig av hvor stor panne du bruker kan det hende du må tilsette spinaten litt og litt. Rør sammen med resten av grønnsakene, til spinaten har begynt å falle sammen.
![Gronn Shakshuka steg for steg 3](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-3.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786006&s=9ab39f6137808cd0f3efb062b682b711 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-3.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786006&s=744aa4af9dfc545c55499312ef0a896d 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-3.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786006&s=09a43f377998d62d79f1b405e53292fa 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-3.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786006&s=60ee38f04ba1bd26e9043b971b983a42 900w)
Steg 4
Lag 4 groper i grønnsakene, og knekk over egg. Eventuelt kan du knekke ett og ett egg over en liten bolle, og helle over i hver sin grop.
![Gronn Shakshuka steg for steg 4](https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-4.jpg?w=200&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786006&s=14b6335e00334297e7e3c207106edd2a 200w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-4.jpg?w=350&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786006&s=21544d454e9d7f5a2d2fa210a435c2c7 350w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-4.jpg?w=600&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786006&s=38bc1706a211ecbbc25e32659d94bb81 600w, https://optimise2.assets-servd.host/kolonihagen-site/production/Oppskriftsbilder/Middag/Steg-for-steg-oppskriftsbilder/Gronn-Shakshuka-steg-for-steg-4.jpg?w=900&q=80&auto=format&fit=min&crop=focalpoint&fp-x=0.5&fp-y=0.5&dm=1670786006&s=ac54250d479dc14d19896e53cde7edc0 900w)
Steg 5
Sett ned varmen, legg på lokk, og la steke til eggene er ferdige.
Steg 6
Vi foretrekker rennende plomme, men du velger selv hva du liker best. Rennende plomme vil ta ca. 5-6 minutter under lokk.
Steg 7
Server med skivet avokado, hakket koriander, fersk vårløk og en skvis sitron.
Tips!
Her kan du variere med de grønnsakene du liker; bytt for eksempel ut halvparten av spinaten med grønnkål, asparges eller sukkererter. Ønsker du et ekstra spicy kick kan du strø chiliflak over eggene, eller blande inn 1 ts cayenne i grønnsakene under steking.