Småspicy linsepannekaker

Under 30 min

Linsepannekaker, stående 2

Ingredienser

2 porsjoner (5-6 pannekaker)

Fremgangsmåte

Lag deg noe ekstra digg til lunsj med våre økologiske røde linser! Linser kan nemlig brukes til mer enn bare gryter og salater; småspicy linsepannekaker med stekt egg og chilirøstede gresskarkjerner er både enkelt å lage, mettende og supergodt! Servér med cherry tomater og frisk ruccola.

Steg 1

Skyll linsene godt, og ha over i en medium stor bolle eller et litermål.

Linsepannekaker, steg 1

Steg 2

Tilsett kokosdrikk, hvitløksfedd, chilipulver, røkt paprika og salt, og kjør til en jevn røre. Rør inn hvetemel.

Linsepannekaker, steg 2

Steg 3

Varm smør eller olje i en stekepanne, og stek pannekaker på medium varme.

Linsepannekaker, steg 4

Steg 4

Skyll og tørk av tomatene, skjær i mindre båter. Ha i en bolle sammen med ruccola, og ringle over litt olivenolje. Vend sammen og legg på en tallerken. Legg ferdigstekte pannekaker over.

Linsepannekaker, steg 5

Steg 5

Stek speilegg i litt smør eller olivenolje og legg på toppen.

Steg 6

Røst gresskarkjerner i litt olivenolje og chilipulver, og strø over til slutt. Ringle gjerne over litt chiliolje for ekstra kick.

Linsepannekaker, liggende

Tips! For søte pannekaker, bytt ut chilipulver, røkt paprika og hvitløksfedd med 1-2 ss sukker. Perfekt
toppet med en god spiseskje av vår gresk-inspirerte yoghurt, og en av våre syltetøy.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter