Vårsalat med bløtkokt egg

30min - 1t

Varsalat staende

Ingredienser

2 porsjoner

Fremgangsmåte

En enkel, frisk og mettende vårsalat med lett krydrede asparges og våre egne økologiske kikerter,nydelige bløtkokte egg, og en hjemmelaget fyldig, søtsyrlig dressing. Like god til lunsj som til middag, og proppet med proteiner fra både egg og kikerter.

Prøv den også gjerne med skiver av vår salviekrydrede svinekam.

Steg 1

Forvarm ovnen til 200 grader.

Steg 2

Skyll kikerter og asparges og tørk godt av. Brekk av den nederste delen av aspargesen, der den naturlig knekker ved bøying.

Steg 3

Ha asparges og kikerter over i en stor bolle, ringle over olivenolje og strø over krydder. Vend godt sammen. Plukk ut aspargesen og sett til side.

Varsalat steg for steg 1

Steg 4

Legg kikerter på en bakepapirkledd stekeplate og stek på 200 grader i 20 minutter. Legg så på aspargesen og stek i ytterligere ti minutter.

Varsalat steg for steg 2

Steg 5

Ha olivenolje, sitronsaft, honning, sennep og ferske timianblader i et glass med lokk, og rist godt sammen. Smak til med salt og pepper om ønskelig, og justér med syre og sødme etter smak.

Varsalat steg for steg 3

Steg 6

Kok eggene i 6-7 minutter og avkjøl i kaldt vann mens du monterer salaten.

Steg 7

Legg feldsalat utover en stor tallerken, legg over asparges og kikerter. Knip endene av sukkerertene, skjær agurk i bånd, del bjørnebær i to og dandér over salaten.

Steg 8

Skrell egg og legg over salaten før du ringler over litt av dressingen.

Eventuelt kan du vende salaten godt sammen med dressingen før servering. Vent da med å legge over eggene før etter du har vendt inn dressingen, da eggene lett sprekker når de er bløtkokte.

Tips!

Salaten holder seg fint i en tett matboks i kjøleskapet et par dager, så lag gjerne et par porsjoner du kan ha i kjøleskapet, og ta med som en enkel og god lunsj på jobben. Dressingen holder seg best i en separat boks.

Andre oppskrifter