Rødbetpannekaker med hummus og spicy kikerter

30min - 1t

Rodbetpannekaker, stående

Ingredienser

ca 6 store pannekaker

Fremgangsmåte

Her har vi laget rødbetpannekaker med hummus, ruccola og spicy kikerter som gir både en smakfull, næringsrik og fargeglad start på dagen! Kanskje er det dette du skal imponere med neste gang du inviterer på brunsj?

Steg 1

Hakk rødbeten i en foodprocessor, tilsett gjerne litt av melken for å løse opp rødbeten og gjøre den enklere å få til en grov mos.

Rødbetpannekaker med kikerter, steg 1

Steg 2

Visp sammen rødbetmos, hvetemel, lettmelk, egg, honning og salt til en jevn røre. La røren svelle 10-15 minutter.

Rødbetpannekaker med kikerter, steg 2

Steg 3

Smør en stekepanne, og varm til litt over medium varme. Ha en øse røre i pannen, stryk litt ut, og vipp på stekepannen for å fordele resten av røren jevnt utover pannen. Når røren har blitt fast og virker «tørr» på overflaten er den klar til å snus. Stek et par minutter på den andre siden for å gjennomsteke pannekaken.

Steg 4

Skyll kikertene godt, og tørk av med et kjøkkenhåndkle. Ha i en bolle sammen med olivenolje og krydder, og vend godt sammen.

Rødbetpannekaker med kikerter, steg 3

Steg 5

Spre utover en bakepapirkledd langpanne og stek på 200 grader i ca. 30 minutter.

Spicy kikerter stories 7

Steg 6

Spre hummus over pannekakene, topp med ruccola og spicy kikerter.

Rodbetpannekaker, liggende

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter