Pizzasnurrer med ost og skinke

Over 1 time

Pizzasnurrer med ost og skinke, stående

Ingredienser

10-12 snurrer, avhengig av størrelse

Fremgangsmåte

Her er det bare fantasien som setter grenser; hva med pesto, sopp, litt revet gulrot i pizzasausen, tomater eller tynne strimler aubergine? Vi digger klassikeren med skinke og ost, men her er det bare å prøve seg frem og fylle pizzasnurrene med det du ønsker! Frys ned ekstra snurrer og legg de i matboksen til barna på morgenen så er de tint og klare til å nytes til lunsj.

Steg 1

Vend sammen mel og salt, sett til side.

Steg 2

Rør ut gjæren i vannet, og rør inn oljen.

Steg 3

Elt sammen mel og gjærblanding til en smidig deig, ca. 12 minutter. Dekk over deigen og la den heve på et lunt sted i ca. 45 minutter.

Steg 4

Velv deigen over på en godt melet overflate, og kjevle ut. Dette er en ganske myk og klissete deig, så bruk gjerne godt med mel når du arbeider.

Steg 5

Smør pizzasaus over pizzabunnen, og dryss over oregano. Del opp skinkeskivene i mindre biter og strø over bunnen. Riv osten, og strø halvparten over bunnen.

Steg 6

Rull pizzabunnen sammen fra langsiden, og del opp i pizzasnurrer. Sett snurrene på et stekebrett, dekk til, og la etterheve i ca. 30 minutter.

Steg 7

Strø over resten av osten, og stek snurrene på 220 grader, i ca. 15-20 minutter.

Tips!
Har du vært litt generøs med fyllet og snurrene blir vanskelige å steke én og én er disse supre å steke i en ildfast form, slik man gjør med kanelboller.

Produkter brukt i oppskriften

Andre oppskrifter